sayın hiç sevgili @edatpr bu mantıkla düşünürsek yunanlılar 100 yıl önce megali idea düşüncesi ile anadoluyu işgal etmekte haklıydılar dememiz gerekir.. yine bu mantıkla düşünürsek bizim de batının çizdiği sınırları tanımayıp bugün avrupa sınırları içerisinde yer alan ülkelere, onların şehirlerine (öz yurdumuza) elimizi kolumuzu sallayarak girebilmemiz gerekir.. tarih, politika, diplomasi bilmeyen birisinin yazdıklarını, 'ooof yaa yine birisi benim dile getirmek istediklerimi benden önce dile getirmiş.' deyip sahiplenecek kadar salak olmadığınızı düşünüyorum.. umarım adınıza benim düşündüğüm doğrudur.. yok eğer bu şekilde adınıza düşündüğüm konusunda yanılıyorsam yakın çevrenizde size katlananlara sabır dilerim.. zira cahil kendisine ve çevresine verdiği zarar konusunda bilgi, fikir sahibi değildir.. cahil mutludur.. çünkü bilmemek mutluluktur..
Gönderi kullanım dışı
1 +1'leme
5,9bin Gösterim
Ben artık eminim ki bazı insanlarda beyin portatif organ olduğunu . Ve vücudunun belli bir bölgesine gitti mi kayış kopuyor büyük ihtimalle ki yerine o yüzden dönemiyor 😂
Grekov Kafkayevski
Lina boşluğuma gelmiş bi' an.. 😌
Yorumlara bakıyorum da hakaret, küfür dolu. Kimsenin kimseye tahammülü yok. Cemil Meriç üstadın çok kıymetli bir sözünü hatırlatarak gönderiye ilişkin bir kaç fikir beyan etmek isterim. "Düşüncenin kuduz köpek gibi kovalandığı ülkede, düşünce adamı yetişmez." Grekov diyorsunuz ki "Yunanlılar 100 yıl önce megali idea düşüncesi ile Anadolu'yu işgal etmekle haklıydılar dememiz gerekir.." Bu söz kendi özünde doğru fakat cevap olarak verdiğiniz konu doğrultusunda yanlış bir ilişkilendirmeyi içinde ihata etmekte. Eda ToparEda Topar' in ifade ettiği yada daha doğrusu katıldığı düşünce yapısında anlatılmak istenen; 402 yıl egemenliği altında bulundurduğu Suriye altını çizere o dönemde Suriye yerine Şam ve Halep Eyaletleri olarak görürdü. Eski yapılara baktığımızda mimari yapıların İstanbul, Bursa ve Şam, Halep sokak ve evlerinin, İstanbul, Bursa ve Şam, Halep kadın ve erkeklerinin giyimlerine baktığımız da bunun yanı sıra dillerine ve günlük rutinlerine baktığımız da neredeyse %100 benzerlik göstermektedir. 402 Yıl gibi bir zamanı kısacık bir insan ömründe hiçe saymak adalete sığmaz. Tarihe, kültüre, barışa, kardeşliğin önüne koyulan bir takozdur. Bunu bu şekilde anlamamak da üzücüdür.
Bunlar keşke yunan galip gelseydi diyen fesli vatansızın izinden yürüyenler…Bunlara vereceğim cevaba ve zamana acıyorum o vakiti daha layık olan sokak hayvanlarına harcamak daha yararlı olur…
Okuduğu kitap kısmı fikirlerinin değerini ortaya koyuyor zaten.
Grekov Kafkayevski
belki okuduğu kitapları buraya eklememiştir, onu bilmiyorum ama düşüncesi sıkıntılı bunu biliyorum..
Ben İstanbul aslında Yunan'a aittir desem annemden çıktığım yere gönderirler ama kendileri keyfine göre toprak dağıtıyor :D
(= (=
Eda Topar hanımefendinin gönderilerini okumak beni düşünmeye yönlendiriyor (mesela ömür boyu psikolojik tedavi masrafları ne kadar tutar) cidden yardımcı olmak isterim. 🤦🏻‍♂️sjskjskjsks
Bu mantıkla tüm insanlar Afrikalı ve Afrikaya dönmeli.
Grekov Kafkayevski
önce bi' 72 milleti türkiye cumhuriyeti sınırları içine toplayalım oraya sonra gideriz ya.. 🥳🥳🤦‍♂️🤦‍♂️