Yorumlara bakıyorum da hakaret, küfür dolu. Kimsenin kimseye tahammülü yok. Cemil Meriç üstadın çok kıymetli bir sözünü hatırlatarak gönderiye ilişkin bir kaç fikir beyan etmek isterim.
"Düşüncenin kuduz köpek gibi kovalandığı ülkede, düşünce adamı yetişmez."
Grekov diyorsunuz ki "Yunanlılar 100 yıl önce megali idea düşüncesi ile Anadolu'yu işgal etmekle haklıydılar dememiz gerekir.."
Bu söz kendi özünde doğru fakat cevap olarak verdiğiniz konu doğrultusunda yanlış bir ilişkilendirmeyi içinde ihata etmekte.
Eda ToparEda Topar' in ifade ettiği yada daha doğrusu katıldığı düşünce yapısında anlatılmak istenen; 402 yıl egemenliği altında bulundurduğu Suriye altını çizere o dönemde Suriye yerine Şam ve Halep Eyaletleri olarak görürdü. Eski yapılara baktığımızda mimari yapıların İstanbul, Bursa ve Şam, Halep sokak ve evlerinin, İstanbul, Bursa ve Şam, Halep kadın ve erkeklerinin giyimlerine baktığımız da bunun yanı sıra dillerine ve günlük rutinlerine baktığımız da neredeyse %100 benzerlik göstermektedir. 402 Yıl gibi bir zamanı kısacık bir insan ömründe hiçe saymak adalete sığmaz. Tarihe, kültüre, barışa, kardeşliğin önüne koyulan bir takozdur.
Bunu bu şekilde anlamamak da üzücüdür.