#alıcefeeney #daisydarker // •Baskı: Haziran 2024 •Psikolojik gerilim, gizem •Önceki kitaplar; Ne Yaptığını Biliyorum-Taş Kağıt Makas •GR:3.77 •328 syf. •Bazı sırlar gizlendiği gölgelerden daha karanlıktır..
Alice Feeney, gizem ve gerilim türlerini kaleme alan, 21. yüzyılın İngiliz romancısı. Feeney, yayımlanmış bir yazar olmadan önce on beş veya on altı yıl BBC'de yapımcılık ve gazetecilik yapmış. Elbette biz onu yakın geçmişte okuduğumuz ‘Ne Yaptığını Biliyorum’ ve ‘Taş Kağıt Makas’ kitaplarıyla tanıyıp sevdik.
Darker ailesi, birbirlerinden uzak geçirdikleri on yılın ardından ninelerinin 80. yaş günü için gelgit adasındaki Deniz Camı evinde toplanırlar. Gece sular yükseldiğinde evdekiler için sekiz saatlik inziva başlar. Dış dünyayla bağlantıları kesildikten sonra sakin bir gece geçireceklerini düşünürler ama işler planladıkları gibi gitmez. Gece yarısı fırtına şiddetlenirken içlerinden biri ölü bulunur ve karanlık aile sırları yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başlar.
Yine hangi canına yandığımın yazarı bizi ıssız bir adaya hapsedecek acaba sırada kim var diye düşünürken sağ olsun #alıcefeeney imdadımıza yetişti. Hepsine ültimatom verilmiş gibi seriye bağlamış durumdalar. Bu konuyu ele almayan yazar kaldı mı bilemiyorum ama az sayıda kaldıklarını düşünüyorum, bence onları da karantinaya almalıyız. Belli ki çok boş zamanları var ve birbirlerinden baya etkileniyorlar. :)
Kitaba gelirsek; yazardan alışık olduğumuz tek mekan az karakter kurgusu bu kez ana karakter Daisy Darker üzerinden derin psikolojik tahlillerle gizem dozu şekillendirilerek işlenmiş. Bu da tek düze bir anlatım doğurmuş. Yani aksiyon ve serilik arayanlar bulamazlar ki kurgu da bunu vadetmiyor zaten. Kitabın gidişatı sonuca ilişkin birkaç tane teori üretmenize neden oluyor fakat umduğunuz gibi çıkmıyor. Ben ne yazık ki bu tarz finallerden hazzetmiyorum. Neresinden tutsam elimde kalıyor, hayal kırıklığı yaşıyorum ve aklıma yatmayan birçok öğe oluyor. Dolayısıyla kitaptan mutlu ayrılmadım. Yazarın diğer kitaplarını severek okumuştum. Başka okurlar ne düşünür bilemiyorum ama şahsım adına bu kitabı mutlaka okumalısınız diyemeyeceğim, üzülerek..
#birkahvebinkitapp #instabook #kitaptavsiyesi