2024 70. kitabı
Okunma: 02 Temmuz 2024 21:34
ÖMÜR SANDIĞIM Kalemini çok beğendiğim ve ne yazsa okurum dediğim nadir yazarlardan Hasan AŞIK'ın yeni çıkan #ömürsandığım eserini büyük bir keyifle okudum. Yazarın kalemi oldukça AKICI, hiç sıkmadan okutturuyor kendini. Gittikçe muhteşemleşen, insanı etkileyen bir kaleme sahip. Eserde hüznü, dramı iliklerinize kadar hissettirirken aynı zamanda imkansız aşk, ölümün soğuk yüzü, yokluğun sızısı gibi birçok duyguyu bizlere pervasızca aktarıyor yazar. Eserin sonuna geldiğimde ise ters köşe yapması beni benden aldı. Eseri okudukça bizi geçmişe götürerek o günkü hayat şartlarını tüm çıplaklığıyla aktarması ve bilmediğimiz, unuttuğumuz gelenek-görenekleri bizlere aktarması kitabı edebiyatımızın unutulmazları arasına sokacak bence. İlk kitabında olduğu gibi "film izler gibi" okuyacağınız bu eserin konusunu spoiler vermeden anlatmaya çalışayım Beş kardeş anne ve babaları ölünce akrabaları tarafından farklı bir köye götürülür. Kölelik sisteminde olduğu gibi çocukları para karşılığında satarlar çünkü kendilerinin hayatları da bu paraya bağlıdır. Satıldıkları köyde kardeşlerin en büyüğü olan Feride kardeşlerinden ayrılmamak için çok direnir ama gücü hiç bir şeye yetmez. Kitapta çoğunlukla Feride'nin acı dolu hayatına eşlik edeceğiz; aşkına, zorla evlendirilmesine, sevdiklerinin ölümüne, hayatla mücadelesine... Feride büyüdükçe tam herşey yoluna girdi derken yanında tutamadığı kardeşlerinin acı sonları canını çok yakar. Kitabın adını aldığı nüktesini ise okuyunca öğreneceksiniz. Kitap o kadar dolu dolu ki anlatıp gazını kaçırmak istemiyorum. Okuyup o heyecanı, gerilimi, hüznü kendiniz hissedin isterim. Hizmeker kitabındaki hazzın kat kat fazlasını yaşadığım ve büyük bir keyifle okuduğum bir eser oldu. Sizlere de şiddetle tavsiye ediyorum mutlaka okuyun, okutturun derim Sevgili yazarımızın yüreğine emeğine sağlık, kalemi daim olsun inşallah ve bol bol okuyucuları olsun inşallah
Ömür SandığımHasan Aşık · Ateş Yayınları · 20248 okunma