Krizalitler, John Wyndham'dan okuduğum ilk kitap oldu ve başlangıç için ideal olduğunu düşündüğüm bir kitap. Okurken aklıma ilk gelen X-Men filmleri oldu zira benzer konularla başlıyor kitap. Konu itibariyle gelecekte geçen nükleer bir felaketin ardından bazı insanların genetiği bozulmuş, 'kusurlu' olarak doğan yeni türler ortaya çıkmıştır. İşte böyle bir ortamda David ve onun geniş ailesinin hayatına odaklanıyoruz. David'in ailesi -özellike babası- dindar, katı ve genetiği bozuk kişilere karşı sert tavırlar sergilemektedir ki zaten bu dünyada genetiği bozuk olmak günah, sapkınlık ve suç sayılıyor, tespit edilenler yakalanıp öldürülüyor. İşte böyle ortamda genç David, Sophie adında bir kızla tanışıyor ne yazık ki Sophie altı parmaklı bir mutanttır. Buradan sonra bir vicdan ve tercih okuması beklerken, olaylar David'in kaçış ve kimlik arayışına dönüşüyor. Açıkçası kitabı beğendim ama sonlara doğru sanki yazarın kafası başka şeylere kaymış da kitabın özünden uzaklaşmış gibi oldu, buna rağmen güzeldi. Kitabı birlikte okuduğum Alyssa o da aşağı yukarı benimle aynı fikirde.