Öncelikle şunu söylemek isterim biraz iddiali olucak ama bu kitap cogu bilim kurgu adi altinda çikan kitabi tokatliyarak bilim kurguyu ogretir
Kitaba gecicek olursam kitap ciddi anlamda çok iyi hani detaylandirmasi insani sıkmıyor yeni bir evreni ogretirken arkadaki sozlukten faydanlanmazini oneririm ben.Yeni terimler fln var ama bize bazi kelimeler yabanci degil mesela Lisan al gayb(gaib kitapda gayb diye geciyor) lisanin bir ses oldugumu biz biliriz zaten orta dogu cografyasindan alinan bir cok alinti var ramazan hicret hatta islamdan alinam alintilar bunlar zaten freman halki musluman bir kismi temsil ediyor denilebilir ama orta dogudakileri diyebiliriz (Irkıçılık yapmadim) ben filmi izlerken hayrandim kitabi okurken ×2 hayran oldum denebilir ben kitabi 9 gunde okudum yalniz sadece aksamlari okudugumu belirtmem lazim tabiki filmden ayrillan bircok nokta var ama genel anlamda film kitaba sadik kalmis chani meselesi haric bence filmde muhalif bir karakter(çok sinir olmuştum ) ama kitapta aski icin fedakarlık yapan biri olarak goruyoeuz gidin okuyun iste daha nediyim aptal aptal karantina fln okucaginiza bunu okuyun