2024 129. kitabı
. Dünya, iki kapılı bir han. İçinde hapsolup kalmak ya da diğer kapıdan çıkıp gitmek. Üstelik yalnız gitmek.. Dünya bir yol ve sen bu yolun en kadim yolcususun diyor yazar eserinde. Bu yolda yalnız olduğumuzu ama bir o kadar da yalnız olmadığımızı anımsatıyor. Hâl diliyle yaşamanın anahtarlarını sunuyor, pek çok kapı aralıyor ve davet ediyor. İçinde kırk deneme, yedi şiir ve en sonda bir hikaye bulunan bir eser. Giriş bölümüyle başlayan kitap sırasıyla, yalın, belirtme, yönelme, bulunma, ayrılma ve çıkış olmak üzere yedi bölümden oluşuyor. Bölüm sonlarında ise şiirler bulunuyor. En son çıkış bölümünde ise, kıssadan hisse bir hikaye bulunuyor. Maneviyatı yüksek, tasavvuf türünde bir eser. Tavsiyemdir. #Halfabe ^ ^ #alıntı İnsan olmak yorulmak demektir desek çok da isabet almayan bir tespit cümlesi kurmuş olmayız. İnsan yorularak yoğrulan bir varlıktır. Geçtiği yollarda hangi mevsimler var ise ondan etkilenir. Geçtiği yollara kendi mevsimini bırakan da odur. ^ Büyük resmi görebilmek için yükselmek gerek. ^ Düzlem, düz bir zemin. Mantık düzlemi ise cilalı bir yüzey misali. Oysa kalp düzlemi çok farklı. İnişli çıkışlı bir coğrafya. ^ ^ #eneskuşak #yakayayınları #tasavvuf #bloghemsire #öykü #şiir #edebiyat #deneme #inceleme
HâlfabeEnes Kuşak · Yaka Yayınları · 202417 okunma