Aktüel Tarih DergisiAktüel Tarih - Sayı 9 (Nisan 2024)
Dergide, tarihin tozlu sayfalarında kalmış efsunlu, mitik, gizemli, korku dolu bir gezintiye çıkıyorsunuz. Yer yer orta çağ ve karanlık zihniyeti aralanırken yer yer de Türk mitolojisine değiniliyor. Tabi dergi salt bu konulardan ibaret değil. İlk çağdan başlayarak günümüze kadar gelmiş her milletten farklı efsunlu anlatıları aktarıyor bizlere. Ancak, derginin benim sevdiğim en iyi yanı Yunan mitolojisine değindiği kadar Türk mitolojisine de değinmesiydi. Mitoloji çok yaygın olarak herkesin ilgisini çekiyor yaşadığımız çağda ama ilgi çeken mitojiler salt Yunan veyahut Antik Mısır mitolojisinden ibaret. Çoğumuz kendi kültürümüzün mitolojiyle ilişkisini okumuyor. Sadece okulda anlatılanlardan kalan Orta Asya efsanelerinden ibaret yer alıyor hafızalarda. Bu dergiyle Türk mitolojisine de derin bir dalış gerçekleştiriyorsunuz. Eğer benim gibi tarih ve fantastik dünyalara ilginiz varsa hiç sıkılmadan okuyacağınızdan eminim. Tabi bu iki alana ilgi duymasanız da kaliteli vakit geçirmek isteyen her okurun alıp incelemesini tavsiye ederim.
Sevgiyle ve sağlıcakla kalın :)
- Bir Dergi Delisi