Filmi mi kitabı mı?
2024 18. kitabı
Okunma: 27 Şubat 2024 16:43
Hikaye ile tanışmam Hayao Miyazaki'nin animasyonu vasıtasıyla 13-14 yaşıma dayanıyor. O zamanlar o kadar hayran kalıyorum ki filmi kaç kere izlediğimi bilmiyorum. Daha sonra öğreniyorum ki film bir kitap uyarlamasıymış! "İşte" diyorum, "yeni favori kitabım belli oldu." Tabi kitap hiçbir yerde yok, bulamıyorum. Daha sonra unutuyorum kitabın varlığını yıllar sonra karşıma İstanbul'da çıkıyor, 22 yaşındayım. Bir hevesle okumaya başlıyorum ama malesef Elif artık büyüdü ve fantastik onun kapağını bile açmadığı bir tür. Keşke kitap küçük Elif'in eline geçseydi :') Eminim tüm olaylara farklı yaklaşır, tüm karakterlerle daha iyi bağ kurardı. Şimdiki Elif okuduklarına çok uzak bir gözle bakıyor. Sözüm fantastik sevmeyenlere bu arada eğer bu türü seven biriyseniz eminim kitabı çok severek okursunuz ilgi çekici bir konusu var. Konusuna gelecek olursak: Hikayemiz güzel bir genç kızın bir büyücü yüzünden yaşlı bir kadına dönüşüp yollara düşmesiyle başlıyor. Yolda ünlü büyücü Howl'ün Yürüyen Şato'suyla karşılaşınca bir ümit kendini şatoya atıyor... Dili gayet sade ve akıcı diyebilirim, okurken zorluk çekeceğinizi sanmıyorum. Bu arada kitap ve film arasında seçim yapacak olsam kesinlikle film derim çünkü kitabını tekrar okumasam da filmini tekrar tekrar izlerim, size de önerim olsun :) Şimdiden iyi okumalar dilerim.
Yürüyen ŞatoDiana Wynne Jones · İthaki Yayınları · 20101,657 okunma