···Okunma: 07 Temmuz 2024 11:50 Hayatımda okuduğum en yoğun kitaplardan biri olan Ermiş için ne diyeceğimi toparlamak kolay olmayacak gibi hissediyorum.
Seneler önce çok sevdiğim felsefe hocamın elinde görüp merak ettiğim kitap seneler sonra kitapçıda karşıma çıkınca hemen aldım. Hani bazen böyle odaklanma süreniz çok düşer de, sadece kısa kitaplar okuyabildiğiniz dönemler olur ya hayatınızda. Öyle bir dönemde olan benim için kitabın inceliği de cezbedici bir diğer faktör oldu. Dolu dolu, etkileyici bir kitap okuyacağımın farkındaydım ancak bu denli bir dolulukla karşılaşacağımdan bihaberdim açıkçası.
Kitap öylesine güzel, öylesine dolu, öylesine derin tespitlerle, öylesine değerli derslerle dolu ki bütün kitabın altını çizme isteği uyandırıyor.
bu noktadan sonrası spoiler içerebilir
Sizi içine çekip maceradan maceraya sürükleyecek bir kitap değil Ermiş. Ermiş, bazen tespitleriyle içinizi kabartacak, bazen size unuttuğunuz insanlığınızı hatırlatacak, bazen içinize su serpecek, kendinizi bulutlarda hissettirecek; bazen de o bulutlardan sizi aşağı fırlatacak bir kitap. Sanırım benim için bu kitabı en iyi tanımlayacak cümleler bunlar...
Herkesin mutlaka okuması gereken bu kitabı kesinlikle okumanızı tavsiye ediyorum. Herkese iyi okumalarrr :)