2023 73. kitabı
Okunma: 22 Aralık 2023 12:05
Her satırını alıntılamak istediğim bir kitap. Akıcı bir dilinin olmasının yanında kitabın kısa kısa başlıklar altında yazılması okumayı daha çok sevdiriyor. Kitap konusuna gelirsek. Hayata dair nasihatler bulacağınız meseleler ele alınmış. Aşka, sevgiye, dostluğa, dine, yaşama, almaya,vermeye, çocuklara, çalışmaya, ruhunuza, ... dair yolunuza şifa olacak, kulağınıza küpe olacak, baş ucunuzdan ayırmak istemeyeceğiniz öğütlerle dolu muhteşem bir kitap ile güzel, ruhani bir yolculuğa çıkacaksınız. Okuyacak olanların gerçekliğin o muhteşem denizinde esen rüzgarla, dalgalarla yollarını bulmalarını temenni ediyorum.
2020 323. kitabı
Okunma: 18 Aralık 2020 21:28
Güzel bir Halil Cibran kitabı daha bitti. Bu kitabın bu kadar az sayfa barındırdığına bakmayın siz. Her cümlede derin duygulara gömülüyorsunuz... Yazar kitapta başlıklar halinde bazı kelimelerin hayatımızdaki anlamlarını işlemiş diyebilirim. Mesela zamanı, dostluğu, aşkı, güzelliği anlatmış kendi yorumlarıyla. Hoş bir kitaptı, tavsiye ediyorum. Keyifli okumalar...
içimizdeki hayata dair...
2020 35. kitabı
Okunma: 11 Aralık 2020 21:24
Hayata dair çok güzel öğretilerin ve duyguların bulunduğu bu kitap akıldan ziyade kalbe yazılmış gibi. Methini çok duydum gerçekten de hakediyor, az ile özü anlatan güzel samimi bir dili var, ara ara açıp "Bugün bana söylemek istediğin bir şey var mı?' diyebilirim zarif kitaba... Keyifli okumalar
2020 1. kitabı
Okunma: 14 Mart 2020 13:02
Fazlasıyla güzel, fazlasıyla derin... Her cümlesi üzerine düşünülesi, ilmek ilmek dokunmuş harika bir kitap. Her başlığı ayrı ayrı yaşıyor ve sorguluyor insan.
2022 9. kitabı
Okunma: 06 Temmuz 2022 22:09
Muhteşem bir kitap. Gerçekten muhteşem. Bilmiyorum okuyanlar içinde bu denli etkileyici oldu mu? Kitap benim için bir yol gösterici gibiydi. Her sayfada altını çizdiğimiz satırlar oldu, çizmediğim sayfa yok adeta. O kadar güzel çıkarımlar, dersler, nasihatler var ki... Hayata dair çok güzel bakış açıları yer alıyor. Okuduysanız tekrar okumanızı, okumadıysanız daha fazla beklemeden bu kitabı okumanızı tavsiye ediyorum. Gerçekten derin derin düşündüren, sorgulatan bir o kadar da ders çıkartan kitap. Keyifli okumalar.
2023 9. kitabı
Okunma: 08 Mart 2023 18:23
Çok beğendim. Çok etkilendim. Çok fazla cümle dokundu kalbime. Sizde okuyun. Sizi de sarsın her cümle. Sıradaki Halil Cibran kitabı için sabırsızlanıyorum.
2024 9. kitabı
Okunma: 07 Temmuz 2024 11:50
Hayatımda okuduğum en yoğun kitaplardan biri olan Ermiş için ne diyeceğimi toparlamak kolay olmayacak gibi hissediyorum. Seneler önce çok sevdiğim felsefe hocamın elinde görüp merak ettiğim kitap seneler sonra kitapçıda karşıma çıkınca hemen aldım. Hani bazen böyle odaklanma süreniz çok düşer de, sadece kısa kitaplar okuyabildiğiniz dönemler olur ya hayatınızda. Öyle bir dönemde olan benim için kitabın inceliği de cezbedici bir diğer faktör oldu. Dolu dolu, etkileyici bir kitap okuyacağımın farkındaydım ancak bu denli bir dolulukla karşılaşacağımdan bihaberdim açıkçası. Kitap öylesine güzel, öylesine dolu, öylesine derin tespitlerle, öylesine değerli derslerle dolu ki bütün kitabın altını çizme isteği uyandırıyor. bu noktadan sonrası spoiler içerebilir Sizi içine çekip maceradan maceraya sürükleyecek bir kitap değil Ermiş. Ermiş, bazen tespitleriyle içinizi kabartacak, bazen size unuttuğunuz insanlığınızı hatırlatacak, bazen içinize su serpecek, kendinizi bulutlarda hissettirecek; bazen de o bulutlardan sizi aşağı fırlatacak bir kitap. Sanırım benim için bu kitabı en iyi tanımlayacak cümleler bunlar... Herkesin mutlaka okuması gereken bu kitabı kesinlikle okumanızı tavsiye ediyorum. Herkese iyi okumalarrr :)
·75 syf.·
2019 45. kitabı
Harika bir kitaptı okuduğum. Sindirerek okuduğumu düşünüyorum. Şiddetle okumanızı tavsiye ediyorum.Ne de iyi geldi. Yazarın bütün kitaplarını okumayı düşünüyorum.
2019 7. kitabı
Okunma: 30 Nisan 2019 19:46
Henüz Platonun Devlet kitabını okumadıysanız veya felsefe kitapları, sevebilirsiniz. Altı çizilecek bir çok cümle var. Basit bir felsefe kitabı gibi ama dini sadece rahip, öğrenmeyi öğretmen, yasa ve kanunları avukat merak edebilir bu konular sadece onların ilgi alanı izlenimini vermiş. "Vermeye dair" başlıklı bölümün sorusunu bir "zengin" sormuş mesela. Sadece zenginler verir, vermek sadece parayla olurmuş gibi. Gayet önyargısız başlayıp yazara karşı önyargımın oluştuğu bir kitap oldu. Tekrar okuyacağımı düşünmüyorum. Basit ve eksik...
ErmişHalil Cibran · Karbon Kitaplar · 201885,2bin okunma
Aranızda sevme gücünün uçsuz bucaksız olduğunu hissetmeyen var mı?
2020 14. kitabı
Okunma: 18 Aralık 2020 14:58
"Hanginiz sağır, dilsiz bir kamış olmayı seçer, herkesin ahenkle şarkı söylediği bir çağda?" Halil Cibran'ın adını bu kitapla duydum ve kendisini okumaya bu kitapla başladım. İyi ki de okumuşum diyorum çünkü kitabı okumak bir günümü alsa da kitabı anlamak belki de hayatımın tamamına yayılacak. Biraz şiir tadında yazılmış; yalın, tertemiz bir üslupla birçok konuya dair yol gösteren yazılardan oluşuyor kitap. Öyle çok uzun, çok karmaşık cümleler yok ama o kısacık cümleler bile üzerinde uzunca düşündürmeye yetiyor. Ben en çok çalışmaya ve aşka dair olan bölümlerini sevdim ve tekrar tekrar okudum. Öyle çok fazla kişisel gelişim kitapları okuyan biri değilim ama Ermiş gibi bir kitabın her okurun gelişimine büyük katkısı olacağına inanıyorum. Okurken elinizde kalem olursa bütün sayfayı çizerken bulacaksınız kendinizi abarttığınızı düşünmeyin ben de neredeyse her cümlenin altını çizdim ve her yere yazıp durdum onları. İnanıyorum ki Ermiş, okuyan herkesin hayatında bir ışık parıltısı oluşturacaktır. Hayatın tüm çıkmazları içerisinde bir çıkış yolu ve bu yolda da minik bir ışık huzmesi bulmak isteyen herkes Ermiş'i okumalı.

Halil CibranYazar · 93 kitap
Cibran, 1883 yılında Osmanlı İmparatorluğu kontrolündeki Cebel-i Lübnan Mutasarrıflığı'nda Maruni bir ailenin çocuğu olarak doğdu. Ailesi ve kardeşleriyle 1895'de ABD'ye göç etti. Annesi terzi olarak çalışırken Boston şehrinde bir okula başladı. Cibran'ın yaratıcılığını fark eden öğretmeni Cibran'ı fotoğrafçı ve yayıncı F. Holland Day'le tanıştırdı. Gibran, Beyrut'taki Collège de la Sagesse'e kaydolmak için on beş yaşında ailesi tarafından memleketine geri gönderildi. 1904'te, Cibran'ın çizimleri ilk kez Boston'daki Day's stüdyosunda sergilendi ve Arapça ilk kitabı 1905'te New York'ta yayımlandı. Cibran, yeni tanıştığı hayırsever Mary Haskell'in mali yardımıyla 1908'den 1910'a kadar Paris'te sanat okudu. Oradayken, Jön Türk Devrimi'nden sonra Osmanlı İmparatorluğu'nda isyanı destekleyen Suriyeli siyasi düşünürlerle tanıştı; Gibran'ın aynı fikirleri ve aynı zamanda antiklerikalizmi dile getiren bazı yazıları, sonunda Osmanlı yetkilileri tarafından yasaklanacaktı. Eserleri ve düşünceleri dünya üzerinde geniş yankı uyandırdı. Şiirleri yirmiden fazla dile çevrilmiş olan Cibran aynı zamanda başarılı bir ressam idi. Resimlerinin bazıları günümüzde dünyanın birçok şehrinde sergilenmektedir. Yaşamının yaklaşık son yirmi yılını ABD'de geçiren yazar, ölümüne kadar kaldığı bu ülkede eserlerini İngilizce yazmıştır. Halil Cibran'ın en ünlü eserlerinden biri olan ve ilk kez 1923 yılında basılan Nebi adlı eseri, toplam 26 adet şiirden oluşan bir karma şiir denemeleri kitabıdır. El Mustafa adındaki bir kahinin 12 sene kaldığı Orphalese şehrinden ayrılıp evine gitmek üzereyken bir grup halk tarafından durdurulması ve ana kahraman ile halk arasında insanlık ve hayatın genel durumu hakkında geçen konuşmalar kitabın kendisini oluşturmaktadır. Cibran'ın bu kitapta El Mustafa isimli şahsa verdiği bu isimle peygamber Hz. Muhammed'i işaret ettiğini iddia edenler vardır. Fakat kitaptaki metinler çoğunlukla Matta'ya göre İncil'in 5. bölümünde yer alan İsa'nın Dağdaki Vaaz'ıyla içerik ve üslup açısından benzerlik ve paralellik gösterir. Yazarın İnsanoğlu İsa adlı kitabındaki çalışmalar da dikkate alınırsa El Mustafa'nın Meryemoğlu İsa Mesih olabileceği iddiaları daha da güç kazanmaktadır. Ermişin Bahçesi Halil Cibran'ın Ermiş kitabının devamı niteliğindedir. Türkçeye çevirisi R.Tanju Sirmen tarafından yapılmıştır. Yayın yılı 1999.