Cibran ölümünden sonra yayımlanan Gezgin’de insana özgü duyguları, yanılgıları ve duraksamaları çözümlerken, tıpkı bir yol kavşağındaki tesadüfi karşılaşmalar gibi, her gün yaşadığımız sıradan olaylardan yola çıkar. Hayatın dünyevi yanlarından yüzyılların bilgeliğini damıtır. Sevgi, dostluk, ahlak, mutluluk, hüzün, güzellik, haz, emek, din, ölüm ve diğer temel meseleler üzerine kafa yoran bütün insanların ortak zenginliği olan ezeli ve ebedi bir bilgeliktir bu. Ancak Cibran’ın mutlu, doğru ve tatminli bir yaşam sürmek için herhangi bir reçetesi ya da formülü yoktur. Ona göre bunun yolu insanın kendini arayışından geçer. Halil Cibran (1883-1931): Lübnan asıllı Amerikalı felsefe yazarı, romancı, mistik şair ve ressam Halil Cibran, ilköğrenimini Beyrut’ta tamamladıktan sonra ailesiyle birlikte Lübnan’dan Boston’a göç etti. 1898’de Lübnan’a dönerek Maruni Kilisesi’ne bağlı Me’hadü’l-Hikme’ye girdi ve burada mükemmel Arapça öğrendi. 1903’te Boston’a dönüşünde bir Arap göçmen gazetesi olan el-Muhacir’de deneme türündeki ilk edebi ürünlerini yayımladı. Resim bilgisini geliştirmek amacıyla 1908 1910 yılları arasında Paris’te yaşadı. 1912’de New York kentine yerleşerek, kendini Arapça ve İngilizce edebi denemeler, öyküler yazmaya ve resim yapmaya adadı. ABD’de ölmesine karşın, vasiyeti üzerine Lübnan’a götürülerek gömüldü. Cibran’ın aşk, ölüm, doğa ve yurt özlemi gibi konuları işlediği Arapça ve İngilizce yapıtları büyük bir etki yaratmıştır.
72 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 1923

Puan vermedi
Kitabın özeti arka kapağından alınan bu alıntıyla açıklanabilir. "Cibran'ın mutlu, doğru ve tatminli bir yaşam sürmek için herhangi bir reçetesi ya da formülü yoktur. Ona göre bunun yolu insanın kendini arayışından geçer." İnsan olmanın anlamıyla ilgili düşüncelerden oluşan bir kitap daha okudum böylece. İşin garip tarafı hepsi birbirine benziyor ama yazarlarımızın asıl aradığı hayatla ilgili bu düşünüşlerin üstü.. Bulamıyoruz.. Onlar da hep aynı yerlerde tıkanıyorlar. Okudukça bunu farkediyorum. Haricen yorumlarsam çağraştırdıkları ve anlatımı güzel. Hikayeleştirerek anlattığı için kafada yerli yerine oturuyor.. Dili de güzel ve anlaşılır. Düşündürdüğün her şey için teşekkürler
Gezgin Kitap Yorumu
86 syf.
Puan vermedi
Merhaba, eserlerini okumayı sevdiğim bir yazar, Halil Cibran. Bu sefer Gezgin kitabı ile karşınızdayım. Yazar diyorum ama aslında Lübnan asıllı ABD'li şair, ressam ve filozof. Eserimiz kısacık öyküler ile dolu ama her öyküden sonra düşünmeye zaman ayırmalısınız. Her biri hayat dersi niteliğinde diyebilirim. Her birimizin bir yolcu olduğunu, gerçek bilgeliğin dışarıda değil de içten olduğunu, sevgi, özgür ve hakikat yolculuğun temel taşları olduğunu anlıyoruz. En etkilendiğim öykü benim Kumun Üstünde oldu. Siz okudunuz mu? Halil Cibran sever misiniz? Sevgiyle ve kitapla kalın
GezginHalil Cibran · İndigo Kitap Yayınları · 201912,9bin okunma
8/10 puan verdi
Merhabalar, Gezgin, içerisinde çok fazla öykü bulunduruyor. Öyküler aslında sıradan olayları anlatıyor fakat Halil Cibran farkıyla, dokunuşlarıyla, üslubuyla çok farklı boyutlara ulaşıyor. Ana teması hep insan, insanın hayatta kendini bulma ve anlamlandırma çabası, arayışı. En beğendiğim öyküleri şimşek ve inci oldu. Çok severek okudum. Çerezlik öyküler diyebilirim. Tavsiye ederim.
G E Z G İ N :)
8/10 puan verdi
Kitabın ismi
Gezgin
. Gezgin ama neyi gezmiş? Kimileri hayat hikayelerinin gezginidir. Birçok anlatacak hikâye gezmiş, öyküler edinmiştir.
Halil Cibran
da ,bu kitapta bize,gezdiği öykülerin bilgeliğini
..GEZGİN..
6/10 puan verdi
Sen, dostum, çok iyi biliyorsun ki, bunlar bir gezginin ayak izlerinden başka bir şey değil!..
Halil Cibran
*** Eser, birbirinden bağımsız kıssalardan oluşan bir dizgi.. Konular genel olarak; aşk, toplum, emek, duygular, içsel dünya, manevî zenginlik, ilim, zanaat, insan, insan ilişkileri, toplum ilişkisi vs. daha birçok konuya değinmiş. Kıssadan hisse dediğimiz ders veren başlıklar içeriyor. Derinlik olarak ise; çok farklı bir şey beklemeyin hayal kırıklığına uğrarsınız :) ifadeler çok yüzeyel, derinlik yok denecek kadar az, diğer eserlerine kıyasla felsefik boyutu olmayan bir eser.. Açıkçası hikaye kitabı okuyormuşum gibi hissettim. Bu yüzden pek bir tadı olmadı :) Normal elime alayım okunsun gitsin kafasında okuyacaksanız, okuyabilirsiniz aksi takdirde kendinize pek bir şey katamayabilirsiniz bilginize... Okuyacak olanlara şimdiden keyifli ve istifadeli okumalar dilerim..
88 syf.
Puan vermedi
Gezgin, çelişki ve ikilemlerle örülü dünya serüvenimizin sıradanlığını hicveden bir başka Halil Cibran başyapıtı, ıstırap içindeki insanoğlunun amaçsız bir döngüyle sarmalanmış varoluşunun sorgulandığı bir öyküler silsilesidir. Sorgulayıcıdır ancak yargılayıcı değildir Cibran bu eserinde, gerçeği tüm çıplaklığıyla ortaya koyar ve yanılsamalarımızı, korkularımızı, tutkularımızı bizim sorgulamamızı bekler. Her biri birbirinden farklı tatlar içeren bu minicik öykülerde insanlık tarihinin kısa bir özetini bulacaksınız. Her zaman ki gibi kıssalar üzerinden düşünce dünyasına sizi konuk olarak kabul eden eserlerinden biri Gezgin. Her bir kıssa da bambaşka dersler ve çıkarımlar elde ediyorsunuz.
GezginHalil Cibran · E Yayınları · 199112,9bin okunma
1/10 puan verdi
Halil Cibran 'ın bu eseri bir birinden bağımsız hikayecikler silsilesinden oluşmakta. İçinde çok güzel ve öğüt verici hikayeler olmasının yanında anlamlandıramadığım hikayelerin de olduğunu itiraf etmeliyim. Cibran bu eserinde de arı, saf bir dil kullanmıştır. Sanatlı ve şiirsel dili yine ön plandadır.
Kitap incelemesi
68 syf.
9/10 puan verdi
Gezgin
İsimli kitabı anlatarak bir inceleme yapmayacağım bu sefer. Bir şiir size bu kitabı okumanız gerektiğini söyleyecek. Bazen eşkıyayım bazen çeteyim Dost canımı istesin orada biteyim Kovan kovan arılarım peteğim Sağacak bal bulamadım ben bana Damla oldum bulut girdi araya Ufuk oldum dağlar girdi sıraya Güneş oldum sızdım camdan odaya Doğacak çul bulamadım ben bana. İyi okumalar diliyorum.
GezginHalil Cibran · Kapra Yayıncılık · 202012,9bin okunma
Puan vermedi
Halil Cibran'ın; ahlak, sevgi, mutluluk, dostluk, hüzün, vb. konuları zengin bir içerikle işlediği kitabı. Kitap derin anlamlar yüklü, kısacık hikayelerden oluşuyor. Birbirinden bağımsız kısacık ve oldukça güzel hikayeler.

Halil CibranYazar · 93 kitap
Cibran, 1883 yılında Osmanlı İmparatorluğu kontrolündeki Cebel-i Lübnan Mutasarrıflığı'nda Maruni bir ailenin çocuğu olarak doğdu. Ailesi ve kardeşleriyle 1895'de ABD'ye göç etti. Annesi terzi olarak çalışırken Boston şehrinde bir okula başladı. Cibran'ın yaratıcılığını fark eden öğretmeni Cibran'ı fotoğrafçı ve yayıncı F. Holland Day'le tanıştırdı. Gibran, Beyrut'taki Collège de la Sagesse'e kaydolmak için on beş yaşında ailesi tarafından memleketine geri gönderildi. 1904'te, Cibran'ın çizimleri ilk kez Boston'daki Day's stüdyosunda sergilendi ve Arapça ilk kitabı 1905'te New York'ta yayımlandı. Cibran, yeni tanıştığı hayırsever Mary Haskell'in mali yardımıyla 1908'den 1910'a kadar Paris'te sanat okudu. Oradayken, Jön Türk Devrimi'nden sonra Osmanlı İmparatorluğu'nda isyanı destekleyen Suriyeli siyasi düşünürlerle tanıştı; Gibran'ın aynı fikirleri ve aynı zamanda antiklerikalizmi dile getiren bazı yazıları, sonunda Osmanlı yetkilileri tarafından yasaklanacaktı. Eserleri ve düşünceleri dünya üzerinde geniş yankı uyandırdı. Şiirleri yirmiden fazla dile çevrilmiş olan Cibran aynı zamanda başarılı bir ressam idi. Resimlerinin bazıları günümüzde dünyanın birçok şehrinde sergilenmektedir. Yaşamının yaklaşık son yirmi yılını ABD'de geçiren yazar, ölümüne kadar kaldığı bu ülkede eserlerini İngilizce yazmıştır. Halil Cibran'ın en ünlü eserlerinden biri olan ve ilk kez 1923 yılında basılan Nebi adlı eseri, toplam 26 adet şiirden oluşan bir karma şiir denemeleri kitabıdır. El Mustafa adındaki bir kahinin 12 sene kaldığı Orphalese şehrinden ayrılıp evine gitmek üzereyken bir grup halk tarafından durdurulması ve ana kahraman ile halk arasında insanlık ve hayatın genel durumu hakkında geçen konuşmalar kitabın kendisini oluşturmaktadır. Cibran'ın bu kitapta El Mustafa isimli şahsa verdiği bu isimle peygamber Hz. Muhammed'i işaret ettiğini iddia edenler vardır. Fakat kitaptaki metinler çoğunlukla Matta'ya göre İncil'in 5. bölümünde yer alan İsa'nın Dağdaki Vaaz'ıyla içerik ve üslup açısından benzerlik ve paralellik gösterir. Yazarın İnsanoğlu İsa adlı kitabındaki çalışmalar da dikkate alınırsa El Mustafa'nın Meryemoğlu İsa Mesih olabileceği iddiaları daha da güç kazanmaktadır. Ermişin Bahçesi Halil Cibran'ın Ermiş kitabının devamı niteliğindedir. Türkçeye çevirisi R.Tanju Sirmen tarafından yapılmıştır. Yayın yılı 1999.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.