Yorumlanmamış bir rüya, okunmamış bir mektuba benzer.
2024 9. kitabı
Okunma: 07 Temmuz 2024 16:51
Son zamanlarda çok ilginç rüyalar görüyorum. Bazen rüyamda gördüğüm şeyin benzerini ertesi gün yaşıyorum. Kötü bir rüya gördüğümde kötü bir olay geçiyor başımdan. Bu öyle bir noktaya geldi ki kötü bir rüya gördüğümde korkmaya, acaba başıma ne gelecek diye düşünmeye ve önlem almaya başladım. Bu kitabı da bu yüzden okumak istedim. Rüyalarla bize verilmek istenen mesaj nedir ya da verilmek istenen bir mesaj var mıdır ? sorularının cevabını aradım kitapta. Yazar hem kendi görüşünü hem de freud vs gibi bu konuyla ilgili kişilerin görüşlerini paylaşarak açıklamış sorumun cevabını aslında ama kitabı okuyup bitirdiğimde şunu fark ettim; Peygamber efendimiz bunu bize zaten çok önce açıklamış:rüyalar rahmânî, şeytânî ve nefsânî olmak üzere üçe ayrılır. Yani özetle bazı rüyalar bize Allah tarafından gösteriliyor, bazıları bilinçaltımızla ilgili, bazıları da şeytanın etkisiyle görülen rüyalar. Kitap sanırım bu açıklamanın bilimsel karşılığıydı ve kitapta sorularımın cevabını kısmen de olsa buldum.
Rüyalar, Masallar, MitlerErich Fromm · Say Yayınları · 2017782 okunma