KÜDÜS
2024 21. kitabı
Kudüs, bağrımızdaki yara. Kudüs, bizleri diri tutan meşale.. Kudüs, her şey. Bu yıl Kudüs hakkında okuduğum 2. Kitap ilki Talha Uğurluel’ in çalışmasıydı ki çok başarılı bulmuştum. Şimdi de değer verdiğim bir kişiden hediye olarak aldığım Albaraka Yayınlarından çıkan kitabı okuyup zihin rafıma yerleştirdim. Kudüs hakkında kitap bulmak zor biliyorsunuz, bilinçli yada bilinçsiz olarak kitap yazılmamış veya yazdırılmamış, bu konuyu ayrıca düşünmek gerekiyor. Dünya Siyonist ideolojinin pençesinde kıvrandığı için onların damarına basacak her hareket öyle yada böyle engelleniyor. Nitekim Talha Uğurluel Kudüs hakkında kitap yayınladıktan sonra bu kitap sebebiyle (başka iftiralar atılarak) hapse girdi… Müslüman Türkler olarak okumamız gereken eserlerden birisi. Kudüs hakkında yazılan her eseri okumamız vacip zaten. Bu eseri okuduktan sonra özellikle son bölümdeki kronolojiyi okurken boğazım düğümlendi diyebilirim. Kitap duygusallıktan çok öte akademik, tarihi verilerle ve kayıtlarla hazırlanmış. Hiçbir duygusal ifade bulamazsınız ancak tarihi seyrettiğiniz kitap sayfaları insanın iç alemini parçalıyor adeta. Dünyanın en büyük imparatorluklarına diz çöktüren bir millet, bugün namusumuza uzanan ellere sadece seyirci konumunda. Tarih gösteriyor ki, Yahudi topluluğu o topraklardan kazınmadan bu zulüm ortadan kalmayacaktır. Ekonomik olarak rahatını terk etmeyen hiçbir insan bu davaya sahip çıkmayacaktır/çıkamayacaktır.
İnceleme
KudüsNuh Arslantaş · Albaraka Yayınları · 202313 okunma