·272 syf.····Okunma: 08 Temmuz 2024 11:42 Bu kitabı 1k da çokça okuyana rastladığım ve ilgimi çektiği için özel bir kitap olduğunu düşünüyorum okuma listeme almıştım..
Kitap yazarın ilk kitabı galiba yanılmıyorsam. Bir aşk masalını anlatmış Yazar Dilek hanım.. İzmir de Ege Üniversitesi nde okuyan Balıkesir'li Gülşah ve Diyarbakır lı Şahin 'in aşkı anlatılıyor bizlere Gülşah ın ağzından, dilinden gibi.. Gönül bu nerde, ne zaman kimi seveceği bilinmez.. Etnik köken ayrımcılığı üzerine harmanlanmış, kurulmuş bir sevda.. Yani Gülşah türk, Şahin kürt.. Halbuki ne olacak Anadolu da, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yüzyıllar boyunca taa Osmanlı dan beri Çerkez İ, Boşnağı, Alevi si Kürdü Türkü ve daha bir çok farklı öz köklere sahip halk barış içinde yaşamadımı.. Kurtuluş Savaşı zamanlarında Atatürk önderliğinde vatanı kurtarmak için birlikte mücadele etmedilermi.. ben yanlış ve saçma buluyorum bu ayrımcılığı. Bu ayrımcılık dünyada da var farklı versiyonu Harper Lee nin "Bülbülü Öldürmek" kitabında koyu tenli (zenci), beyaz adam ırkçılığı vardı mesela..
Gelelim kitaba Şahin ve Gülşah ın aşkı da birbirlerini ölümüne, çok sevmelerine rağmen üstte yazdığım sebeplerden pek onaylanmadı. Şahin ilk başta istemedi yani kavuşmalarının zor olacağını bildiği için.. Ama o da çok sevdiği için hislerine yenik düştü. Üniversitede aşklarını çok tutkulu yaşadılar tensel değil ama ruhça, gönülce.. Şahin İ çok sevdim güzel seven adamlardandı sevdiğini sahiplenen onunla ilgilenen.. zaman zaman Gülşah'ı bazı işleri sebebiyle yalnız bıraksada.. Onların duygusal gel gitlerle yaşadığı ilişkilerinde kendimden bişeyler de buldum aslında.. bende duygusal bir kadın olduğum için olabilir belkide bilmiyorum. Ve daha önce dinlemediğim duymadığım bazı güzel müzikleri keşfettim yazar sayesinde..
Peki kavuştularmı bu aşıklar.. bunun cevabı sizin keşfetmeniz için kitabın içindeki sihirli kelimelerde saklı.. Ama ben keyifle okudum değerli okurlar.. Tutkulu bir sevda hikayesi okumak isteyenlere tavsiyemdir.. Pişman olmazsınız..