···Okunma: 16 Haziran 2024 01:49 Theodor Finch ve Violet Markey karakterlerinin etrafında dönen bir hikayeyi anlatıyor kitap. Karakterlerin iç dünyalarına gittikçe daha hakim oluyoruz. Özellikle Finch karakteri beni çok etkiledi çünkü kendisi istediği gibi davranan, toplum baskılarını önemsemeyen biri. Ama okurken daha çok merak ettiğim şey Finch'in gerçekten ölmek isteyip istemediğiydi. Ölümle, intiharla ilgili çok bilgili ve korkusuz bir çocuk. Violet ise ablasının ölümünden sonra içine kapanmış bir kız.
Kitap ana karakterlerin çan kulesinin tepesinde birbirlerini intihardan kurtararak tanışmalarıyla başlıyor. Sonrasında ise zamanla birbirlerine iyi gelmelerini izliyoruz. Violet ablasının ölümünden sonra hayattan umudu kesmişken ölmek istediğiyle meşhur olan Finch ile umudunu tekrar bulur. Yaşamayı seven birilerine dönüştüler derken beklenmeyen olayların yaşanmasıyla kitabı elinizden bırakmayacak oluyoruz. Ve kitabın sonu ile yoğun duygular yaşıyoruz.
Benim kitapla ilgili eleştirim açıkçası Finch'in ailesine. Kendi çocuğuna,kendi evinin içinde yokmuş gibi hissettiren ebeveynleri vardı. Oldukça sorumsuzlardı Finch'i sevenlerin kalbini kıracak hareketleri vardı. Son sayfaya kadar pişman olmalarını, gerek Violet gerek Violet'in ailesinin onlara ağır gerçekleri söylemelerini bekledim. Onun dışında büyük eleştirilerim yok.
Duygu yüklü kitaplar okumayı seviyorsanız tavsiye ederimmm.☆