.İsmi #yoz olmasına rağmen özündeki iyiliği kaybetmemiş, vicdanını incelikle işleyebilmiş olan karakterlerin de olduğu on güzel hikaye,
edebi anlamda da bize çok şey katacak .
Arka kapak yazısında olduğu gibi gören ve görmeyen ,anlayan ve anlamamış olan ,kabuğundan çıkıp ,çıkamayan,işlenmiş ve yoz benliklerin karşılaştırmasını her bir hikaye farklı şekillerde sunuyor bize .
İlk beş hikayemiz yoz topraklarda geçiyor .
#topaç hikayesinde ;Bir bilenin güzeli aşılaması var diğer insanlara .
#yenipencere hikayesinde ise vicdan kötüye kayarken duyulan pişmanlık var .
#soninsanlarmabedi ; Beni benden alan hikaye .... Yokluk,varlıktan daha gerçekçi olabilir mi sizce ? _Sen ne son, ne de ilk savaşçı olacaksın çocuk dedim, okurken .
#Issız iştiyak romanında kabuğunu kırmaya cesareti olmayan sıkışmışlığı hissettim Faruk ile .Eli kolu bağlı beklersin ya bazı şeyleri .
#benvegaripmemleket ;bir öğretmenin atandığı köye ait olup olamama savaşı vardı .Hayatı bulmak için geldiği topraklarda birçok değerini bırakarak gitti malesef .
İkinci bölümdeki hikayelerimiz ise Yol, Postacı, Savaş ve Sanrı .
Ne geleceğini bilmediğimiz bir şeyi beklemeyi ve sabrı anlatıyordu büyükbaba ve torunu #yol hikayesi ile .
Bazıları kinini kusarken umut dolu insanlara , bunun etkisi çok ağır oluyordu .#postacı hikayesinde gördüm .
Ve #savaş ;ya öldüğün ,ya da öldürüldüğün.
Kim suçluydu yaşananlardan .Eskisi gibi olunur muydu ?
Ve bir arayış #sanrı hikayesi ;Kirli olana meydan okuma .Gönül temizliği ile ten kirliliğini
bir arada yaşatan ,sorgulayan muhteşem hikaye ..
Tadı damağımda kalan bu hikayelerin çok ses getireceğine eminim .Yazarımızın kalemi daim olsun.Edebi yönü kuvvetli güzel bir eser arıyorsanız hemen alın derim