2024 7. kitabı
Okunma: 10 Temmuz 2024 01:00
Geçen yıl bu zamanlar okuduğum Dublörün Dilemması romanı ile tanıştım yazarla. O romanı sıkılmadan okumuş fakat çok başarılı bulmamıştım. Yazar ve esere dair en olumlu eleştirim özgün olması idi. Şu an Ruhi Mücerret kitabını bitirmiş bulunuyorum. Bilmiyorum belki artık yazarın tarzını bildiğimden mi neden fakat Ruhi Mücerret'i Dublörün Dilemması'na kıyasla oldukça başarılı buldum. Yine uçarı kaçarı bir tarz fakat daha akılda kalıcı bir kurgu vardı bence. Yine çok özgün karakterler ve özgünlükte zirve isimleri... Menteş şahsına münhasır bir yazar, bu çok net. Kurgusu, dili işleyişi hatta kitabın kapak tasarımı bile fazlasıyla özgün. İlk kitabında da fazlasıyla vardı burada da yine okuru birçok şarkıya yönlendiriyor. Yıllardır dinlediğim Sagopa şarkısının orijinal versiyonunu da Cihan Kazanova sayesinde öğrenip dinledim. Muhtemelen Güzel İnsanlar filmini de yine bu kitap sayesinde izleyeceğim. Bir ilginç şey ise şu: Okuduğum kitaplar arasında Sabahattin Ali'nin Kürk Mantolu Madonna'sından sonra en çok altı çizilesi satırlar bu kitaptaydı desem abartmış olmam sanırım. Bir taraftan sanki basit bir çizgi roman okuyorsunuz gibi ama öbür yandan öyle cümleler var ki değme edebi eserleri cebinden çıkarır. Kesinlikle okunası, kesinlikle eğlenceli!
Ruhi MücerretMurat Menteş · April Yayıncılık · 201818,3bin okunma