" Barış harekatı olmasaydı Kıbrıs'ta bir tane Türk kalmazdı. "
Ersin Tatar || Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı
"Evrendeki Son Hazine," Türk tarihinin önemli bir dönüm noktası olan Kıbrıs Barış Harekâtı ile başlıyor. Bu harekât, Türkiye'nin ulusal gururunu ve askeri gücünü yeniden hatırlattığı bir olay olarak, kitabın milliyetçi duyguları kabartacak temelini oluşturuyor. Kitabın başlangıcında, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın hazırlıkları, harekât sırasında yaşanan kahramanlıklar ve Türkiye’nin bu operasyondaki stratejik zaferleri anlatılıyor.
1. Kahramanlık ve Cesaret: Harekâta katılan Türk askerlerinin gösterdiği üstün cesaret ve kahramanlık, kitabın ana temasını oluşturuyor.
2. Milli Gurur ve Birlik: Kitap, Kıbrıs Barış Harekâtı'nın Türk milletine kazandırdığı milli gurur ve birlik duygusunu vurguluyor.
3. Tarih Bilinci: Yazar, tarihi olayları ayrıntılı ve doğru bir şekilde aktararak, okuyuculara tarih bilincini aşılamayı hedefliyor.
Lapta Türk Tankı, Beşparmak Dağları’nın, 1024 metrelik yüksekliği ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin en yüksek noktası olan Selvili Tepe mevkiinde yer almaktadır.[1]
Lapta Türk Tankı, Beşparmak Dağları’nın zirvesinde, 1974 yılından beri bir anıt gibi durmaktadır. Kıbrıs Barış Harekâtı esnasında, 02 Ağustos 1974 günü yapılan Lapta muharebelerinde, Rum mevzilerinin eline geçmiş olan bölgede düşmanı vurmak için görevlendirilen bu tank,[2] düşmanın yol üzerine döşediği mayına basması sonucu tahrip olmuştur.[3] Lapta Türk Takı'nı Beşparmak dağlarının zirvesine çıkaran mürettebat: Onbaşı Gürler Erdağ, Er Abdülkadir Kurt, Er Recep Doğanyiğit'tir. Tankın komutanı ise Tnk. Ütğm. Mahmut Şanlıtürk’tür.[4]
Kıbrıs Fatihi nam-ı diğer Karaoğlan Bülent Ecevit' i de bu sayede anmış olalım. Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbim nurlarda yatırsın. O tankların projesini çizen rahmetli Necmettin Erbakan 'a da gani gani rahmet eylesin.
***
Devamında ise evreni anlamak için tasavvufi bir yolculuğa çıkmış bir çocuğu fantastik bir kurgu ile anlatıyor. Tasavvuf, İslam geleneğinde derin manevi ve mistik bir öğretidir. Arapça kökenli olan "tasavvuf" kelimesi, "saf, temiz" anlamına gelen "suf" kökünden türetilmiştir. Tasavvuf, teorik bilgi ve pratik tecrübenin birleştiği bir alandır ve genellikle bireyin Allah'a olan derin ve kişisel bir bağlantısını geliştirme sürecini içerir.
Kitabın kapağına bayıldım. Peygamberler hakkında bilgi veriyor. Vatan sevgisi ve terör düşmanlığı içeren güzel mesajları var...
İncelemede kullandığım kaynakça: Wikipedia