Okunma: 12 Ekim 2017 17:54
Okuyucuya Tevrat, Zebur ve Incil öğretilerini, anlatıyor bu kitap. Tevrat, katı kuralların olduğu bir kitap. Akla uygun değil. Mayasız ekmek günü: bir hafta maya evden çıkarılacak ve mayalı hiçbir şey yenmeyecek. Uymayanlar ülkeden kovulacak, Mısır' da yaşayacak. Başka ülkenin kurallarina göre yaşamı devam ettirmek ne kadar zor. Zebur'un bir bölümünde de bahsedilmiş. 7.ayin 15.gunu mayasız ekmek bayramı kutlanıyor. Zebur kitabının ilk bölümleri akla uygun geliyor, sonraki bölümlerde akla uygunluk yok. Zina; karısı tarafından 1.kez aldatılan erkek 1 hafta yatağını ayırıyor, aldatmaya devam ediyorsa dövün yazılmış. Kuran-i Kerim'in bir bölümünde de bahsedilmiş. Boşayın, sonra herkes kendi yoluna. Dövmek nedir? Incil; diğer iki kitaba göre kurallari daha yumuşak. Akla yatkın. Kurban 1. Ve 2. Gün et yiyebilirsiniz. 3. Gün kirli sayılıyor yasak. En akla uygun kitap Kuran-i Kerim. Ve son kitap. Bu üç kitaptan bahsediliyor kur-an kerim de. Okuyun, irdeleyin. Onun için merak ettim okudum. Baya uzun zaman oldu okuyalı kuran-i kerim ı. Bir kere de okumam lazım.
Din
Kutsal KitapKolektif · Yeni Yaşam Yayınları · 2018515 okunma
Canı pahasına Biri komşusuna saklasın diye parasını ya da eşyasını emanet eder ve bunlar komşusunun evinden çalınırsa, hırsız yakalandığında iki katını ödemelidir. Kitabı Mukaddes Onlar iki komşuydu ancak adamın karısı Ev cennettir, Dışarılar cehennem. Dikkat edin kendinize! Muhabbetle desede Halo dayı oğlunun askerden gelişini bekliyordu birazdan kara tren düdüğünü öttüre öttüre köy yerine varırdı adam oğlunu askere uğurladıktan sonra hiç bu kadar yalnız hissetmemişti kendisini artık elif kadın ile halo dayı zor dayanıyordu tarlayı sürmeye pulluğu zor çekiyordu kara boğa elini göğe kaldırdı gökyüzüne baktı tez kavuştur yaradan kaç zamandır ayrıyım oğlumdan diyerek elinde valizi trenden inen oğluna sarıldı birinci gün peynir ekmek zeytin ikinci gün haşlama bulgur derken sabahı ettiler Halo emmi içinden kendi ile konuşmasını seviyordu, hiç kimse bilmiyordu bu huyunu... istanbul dedi tarla dedi böyük şehire baba oğul göç etmeli tarlayı çekecek yeni bir öküz almalıydılar kalbe kor, gözlere damlalar düştü ve baba oğul köye veda ederek istanbulun yolunu tuttular İnsanın değeri, neye değer verdiğiyle ölçülür.Halo dayıda ne kadar değer varsa arkadaşı Hamit Muhtara bıraktı geride koca bir aile evin kasasındaki para artık Hamit Muhtara emanetti bir gün hırsızla cebelleşirken hırsıza iki el ateş etti kendisi ağır yaralandı Halo dayı canını verdin emaneti vermedin diyordu son nefesini veren can gardaşına eski insanlar böyleydi oğul canını feda eder emaneti feda etmezlerdi