···Okunma: 12 Temmuz 2024 16:54 Alexandre Dumas’ın okuduğum ikinci kitabıydı Artık yazarlar arası kıyaslama yapabilecek okuma yetkinliğine erişmiş biri olarak söyleyebilirim ki en iyi kurgu örüntüsünü yaratan yazar olarak ilk sıraya yazabilirim Dumas’ı .
Siyah Lale kitabı da tam da bu niteliği sağlamış. İlk sayfalarındaki bir detay son sayfasında bir düğümü çözebiliyor . Hırs ve azmi tanımlarken genellikle hırsı daha çok kötü azmi ise k iyi anlamda niteleriz İnsana bahşedilmiş bu iki kavram üzerinden ele alınan kitap heyecan ögesini adım adım artırmasıyla bende iz bıraktı diyebilirim . Kendi yolunda ilerlemenin , hayatta insanın yaşama amacını bir şeye bağlamasının verdiği azmi bazı insanlarda gözlemlerken bazı insanlar ise o azimli insanların koydukları hedefleri ya da yaşama amaçlarını küçümseme ya da taklit etme üzerine kurulu bir hayat düzenleri vardır . Kitabın bu anlamda kendimizle ilgili bir farkındalık kapısı aralayacağına şüphe yok .
Sevdiğim Alıntılar :
Bazen insan kendisinde çok mutluyum deme hakkını asla bulamayacak kadar çok acı çeker.
“Niyet insanın ne yapacağını gösterir.”
Felaketler insanın içindeki saflığı yok ediyordu .