···Okunma: 28 Temmuz 2023 19:00 Truva anlatısı ile ilgili izlemediğim dizi-film ya da almadığım kitap neredeyse yok diyebilirim. Bu kitapların da sırasıyla hepsini okumaya çalışıyorum çünkü beni en çok etkileyen, dikkatimi en çok celbeden tarihi yaşanmışlıklardan birisidir Truva. Bu kitapta da önceki okuyup izlediklerimden farklı bir anlatı yok ancak yazarın dili, kurguladığı kısımlar oldukça hoşuma gitti ve sıkılmadan, hikâyeyi bilmeme rağmen elimden bırakmadan okudum. Eğer siz de Helen'le Paris'in ateşle barut misali başlayan aşkını, Menalos'un intikamını almak için başlattığı ve asırlar boyunca anlatılacak olan bir savaşın götürülerini, benim de sayfama adını veren İphigenia'nın bir savaş uğruna nasıl kurban edildiğini, yüce savaşçı Akhilleus'un düzenbaz ve zeka küpü Odysseus tarafından nasıl savaşa katılmaya ikna edildiğini ve yine Odysseus'un bir şehrin düşmesine neden olacak kurnazlığı nasıl akıl ettiğini okumak ve öğrenmek istiyorsanız mutlaka tavsiye ederim. Bir aşk uğruna onca yıkım, ona ölüm değer miydi sorusunu her okuduğumda da izlediğimde de kendime sormaya devam ediyorum. Bakalım siz okuduktan sonra nasıl bir karar vereceksiniz. :)