Mayıs 2004
Orijinal Dil:
İngilizce
9789752200944

2021 13. kitabı
kitap truva savaşını gayet okunası bir şekilde, güzelce hikayeleştirerek anlatıyor. asla sıkmıyor, tarihi kurgu bir roman gibi ancak yazar kitabı oluştururken ilyada ve odyyseia destanından yararlanmış, destanda helen'in yalnızca adından bahsediliyormuş kısaca, sanırım daha çok odysseia'nın 10 yıl süren eve yolculuğunu ele alıyor destan, emin değilim. benim gibi tarihi kurgu seviyorsanız biçilmiş kaftan bu kitap. ben özellikle antik yunan tarihine ilgiliyim, truva'da sevdiğim bir hikaye açıkcası. o sebeple kitap çok güzeldi benim için. tarihi şeyleri sevmeyenler sıkılabilir.
2026 1. kitabı
Okunma: 26 Mart 2026 20:22
Kitabı çok beğendim. Uzun zamandır mitoljiye başlamak istiyordum ve nasıl başlayacağımı bilemiyordum. Özellikle Truva savaşı çok ilgimi çekiyordu. Bu kitap bence mitoljiye başlamak için güzel bir kitap. Kitap Akhilleus'un babası Peleus'dan başlayıp Truva savaşına doğru ilerliyor. Kitabın arkasında kişilerin kim olduğunun yazması kafa karışıklığını önlüyor. Her anlamda çok beğendiğim bir kitap oldu, merakla okudum.
2023 31. kitabı
Okunma: 28 Temmuz 2023 19:00
Truva anlatısı ile ilgili izlemediğim dizi-film ya da almadığım kitap neredeyse yok diyebilirim. Bu kitapların da sırasıyla hepsini okumaya çalışıyorum çünkü beni en çok etkileyen, dikkatimi en çok celbeden tarihi yaşanmışlıklardan birisidir Truva. Bu kitapta da önceki okuyup izlediklerimden farklı bir anlatı yok ancak yazarın dili, kurguladığı kısımlar oldukça hoşuma gitti ve sıkılmadan, hikâyeyi bilmeme rağmen elimden bırakmadan okudum. Eğer siz de Helen'le Paris'in ateşle barut misali başlayan aşkını, Menalos'un intikamını almak için başlattığı ve asırlar boyunca anlatılacak olan bir savaşın götürülerini, benim de sayfama adını veren İphigenia'nın bir savaş uğruna nasıl kurban edildiğini, yüce savaşçı Akhilleus'un düzenbaz ve zeka küpü Odysseus tarafından nasıl savaşa katılmaya ikna edildiğini ve yine Odysseus'un bir şehrin düşmesine neden olacak kurnazlığı nasıl akıl ettiğini okumak ve öğrenmek istiyorsanız mutlaka tavsiye ederim. Bir aşk uğruna onca yıkım, ona ölüm değer miydi sorusunu her okuduğumda da izlediğimde de kendime sormaya devam ediyorum. Bakalım siz okuduktan sonra nasıl bir karar vereceksiniz. :)
Edebiyat & Roman
Puan vermedi·460 syf.·
2021 5. kitabı
Geç Tunç Çağı'nda M.Ö. 1250 yılıdır. Truva prensi Paris, Sparta Kraliçesi Helen'i kocası Menelaus'u bırakıp onunla birlikte Truva'ya geri dönmeye ikna ettikten sonra iki yeni ülke çatışmaya başlar. Menelaus, karısının Truva atları tarafından kaçırıldığını öğrenince kardeşi Agamemnon'dan onu geri almasına yardım etmesini ister. Agamemnon bunu iktidar için bir fırsat olarak görüyor. Böylece 50.000 Yunanlıyı taşıyan 1.000 gemiyle Truva'ya doğru yola çıktılar. Yunanlılar, Aşil'in yardımıyla daha önce hiç mağlup edilmemiş Truva atlarına karşı savaşabilirler. Ancak Truva Prensi Hektor'un yanında dururlar. Homeros'un klasiği "İlyada"nın bu uyarlamasında filmin tamamı onların savaş mücadelelerini ve kaderin habercisi olduğunu gösteriyor.
2000 1. kitabı
Okunma: 09 Ocak 2000 00:00
Efsane Truva filmini izlemiş, İlyada'yı okumuş biri olarak bu kitabın bana yeni şeyler öğrettiğini, çok bir şey kattığını söyleyemeyeceğim. Kitap Truva Savaşı'ndan önceki olayları anlatmasıyla güzel bilgilere dokunmuş. Paris'in çocukluğu ve gençliği, Truva'ya gelişi, orada ailesine katılışı, Akhilleus'un babası Peleus'un hayatını, Truva tarihini, Truva kralı Priamos'un çocukluğunu dahi anlatıyor. Kitap iki bölümden oluşmakta. Aphrodite kitabı ve Ares kitabı. Aphrodite kitabında Peleus'tan, Paris'ten ve Helena'dan sıklıkla bahsedilirken Ares kitabında yok denecek kadar azlar bu karakterler. Aphrodite kitabı oldukça uzun sürdü. Bu da kitapta savaşa fazla yer verilmeyeceğine dair bir düşünce oluşturdu içimde. Ancak sonra yanıldığımı, savaşa dair de oldukça uzun bölümler yazıldığını gördüm. 10 yıl gibi uzun süren bir zamanı kitabın kalan yarısına güzelce paylaştırmış yazar. Kitap bende duygu uyandıramadı maalesef. Katı ve kuru bir dille, sanki tarih kitabıymış gibi yazılmış. Bu da kitabı bir an önce bitirme isteği uyandırdı bende. Yunan tarihine merakı olanlar okumak isteyebilirler. Ben çok beğenmesem de üzerinde tarihsel olarak ciddi şekilde çalışılmış olduğu belli. Keyifli okumalar...
Puan vermedi
Anadolu topraklarında yeniden soluk almaya başlayan 3 bin yaşındaki aşk ve savaş efsanesinin büyüleyici romanı. Yeryüzünün en yakışıklı erkeği Paris; üç tanrıça içinde en güzelini seçmekle görevlendirilir. Tanrıçaların kişiliğinde üç seçenek sunulmuştur ona: İktidar, bilgelik, aşk.

Lindsay ClarkeYazar · 2 kitap
1939'da İngiltere'nin Halifax kentinde doğan Lindsay Clarke, Cambridge'de eğitim gördükten sonra İngiltere, Afrika ve Amerika'da da eğitim alanında çalıştı. Şimdi karısı ile Somerset'te yaşayan Clarke, Cardiff Galler Üniversitesi'nde verdiği Yaratıcı Yazım seminerlerini ve yazın atölyelerini yazarlığıyla birlikte yürütüyor. Clarke'ın Troya, The Chymical Wedding, Alice's Masque ve Sunday Whiteman adlı romanlarının yanı sıra, İngiliz ve Kelt mitolojisi ile ilgili kitapları ve radyo oyunları da bulunuyor.