İnsanı insan yapan şeylerden biri de merhamettir.
2024 9. kitabı
Okunma: 13 Temmuz 2024 18:33
Çok sevdiğim Kara Balık kitabından alıntıyla başlıyoruz romana. İçindeki kişi isimleri, şehirler, objeler, simgeler özenle seçilmiş güzel ayrıntılardı. Saf gönüllerin çocuklar arasında bile hor görülüp kimi zaman (bilmeden de olsa) zorbalandığı bir çağda saf gönülleri yücelten bir kitap. İyilik, doğruluk, sözünde durma, merhamet, düşünme, hayal, umut, çaba, direnç, kader, kaza, inanç özgürlük ve bir çok erdem ve mesaj çok güzel işlenmiş. Ayrıca savaşında aslında nasıl bir şey olduğunu, neden sonuç ve yapılması gerekenin ne olduğunu net bir şekilde söylemiş. Çocuklara gönül rahatlığı ile tavsiye edeceğim bir kitap daha okumuş oldum. Yine de demeden edemeyeceğim. Öğretmenlik hayatımda birçok çocuk tanıma fırsatım oldu. Çağ öyle etkilemiş ki çocukları gözleri kapanmış kalpleri küçücük yaşta katılaşmaya başlamış. Çünkü iyiliği güzelliği, inancı, öğrenmeden kötü olan herşeyle tanışıvermiş. Böyle güzel kitaplar ve güzel değerler çocuklar tarafından beğenilmez, küçümsenir, dikkate alınmaz hale gelmiş. En çok özlediğim şey çocuk saflığı. Bu güzel romanı Dünyayı Sırtında Taşıyan Balık yazan Özgür Balpınar beye şükranlarımı sunuyorum.
Dünyayı Sırtında Taşıyan BalıkÖzgür Balpınar · Timaş Yayınları · 20201,307 okunma