2024 8. kitabı
Bazı insanlarla olmadık bir yerde kısa bir zamanda tanışırsınız ve derinlemesine tanımaya fırsatınız olmadığı için belki de çok iyi anlaşacağınız bir arkadaşı yanlış yer ve zamandan dolayı tanımaya fırsatınız olmamıştır..Bu kitap benim için tam anlamıyla böyle oldu keşke yazarla daha farklı bir zamanda tanışsaydım. Hayatımın çok yoğun ve dönüm noktası sayılabilecek bir zaman diliminde okumaya fırsat bulamadığım için iki ayda anca bitirebildiğim,benim açımdan kitaba yazık ettiğim bir okuma süreci oldu diyebilirim. Onun dışında bilim kurgu seven biri olarak konusu bakımından beni direkt etkilese de okuma sürecinden ötürü istediğim tadı alamadım, belki de daha sakin bir zamanda okumam gerekiyor. Kitabın konusu genel olarak şöyle; İki yüz yıl savaşından sonra dünyada tek bir devlet olur ve bu devlette isim yok, herkesin bir numarası var evlilik kurumu ve özel hayat yok. Tüm evler camlarla kaplı ve herkes izleniyor. Hayal gücü yasak. Seçimler formalite. Kitap İntegral inşasındaki D-503 olan baş mühendisin yazdığı günlükler kısaca tam anlamıyla bir distopya örneği. İntegralin mutluluk getireceğine inanılan bir süreçte baş mühendis olan D-503'te farklı duygular uyanmaya başlar.. Kitapta George Orwell'in 1984 kitabından izler gördüm. Keyifli okumalar dilerim.
1000k
BizYevgeni İvanoviç Zamyatin · İthaki Yayınları · 202111,9bin okunma