···Okunma: 13 Ekim 2017 19:40 Kitabı nasıl tercih ettim, dikkatimi çeken neydi kısımlarını geçip direk kitap ile ilgili fikirlerimi yazayım. Kısa bir özetle; tüm kainatta Çi diye bahsedilen bir enerji mevcut. Canlılarda bu çi'lerin farklı formlanmış hali. Ruh gibi düşünülebilir. Hikaye Aeden gezegeninde bir aile üzerinden başlıyor. Hikayenin ana karakterleri Sonje ve Numi. Bunların arasındaki bağ, çevreleri ile ilişkileri, kendi potansiyellerini tanımaları ve dünya ile bağlantıları üzerinden hikaye ilerliyor.
Yazar kitabın arka kapağında "Masal ile gerçeği ayırt edebilen okurlara.." cümlesini kullanmış. Kitabı okurken bu sözün ne için söylendiği yer yer aklınıza geliyor. Bir hayal dünyası üzerinden dünya dışı varlıklar ile dünyayı ilişkilendirmek. Hayal gücü ve gerçek olabilme ihtimali yüksek olayları çok güzel harmanlamış. Hayanlarla iletişim, dünyadaki insanlar ile kurulan bağlar. Aynı zamanda farklı yerlerde sürüklenen iki karakter üzerinden ilerleyen hikaye. Kesinlikle okumanız gereken kitaplardan olduğunu düşünüyorum.
İlk başlarda okunurluğu biraz zorlayabilir çünkü alışık olmadığınız canlılar, ince detaylarına kadar anlatılıyor. Fakat ilerleyen sayfalarda kitaba iyice hakim oluyor ve hayran hayran devam ediyorsunuz. Bitmesin diye yavaş okuduğum kitaplardan oldu. İyi okumalar.