2023 29. kitabı
Okunma: 02 Kasım 2023 00:00
Yazarın akıllı olduğunu kitabı okurken anlıyorsunuz. Aldığım notları aşağıda paylaşıyorum. Küçük değişiklikler genellikle siz kritik bir eşiği atlayana kadar herhangi bir fark yaratmıyormuş gibi görünür. Her türlü birleşil sürecin en güçlü sonuçları geç alınır. Sabırlı olmalısınız. Sağlığınızın daha iyi olmasını isteyebilirsiniz ama konforunuza öncelik verdiğiniz sürece, spor yapmak yerine gevşemeye çekilirsiniz. Kar yağarken bile spor salonuna gidiyorsanız formda olmaya baş koyduğunuza dair kanıtınız var demektir. Hiçbir şey değişmezse gelecekte de hiçbir şey değişmeyecektir. İnsanın obez olma ihtimalinin, obez bir arkadaşı olması halinde %57 arttığı saptandı. Bunun tam tersi de geçerli. Arkadaşlarımız ve ailemiz bize, bizi kendi yönlerine çeken bir tür görünmez çevre baskısı uygularlar. Karbonhidrat ve protein hedeflerini ıskalarsa antrenörüne 100 dolar daha ödemesi gerekecekti. Ve tartılmayı atlarsa karısına uygun gördüğü şekilde harcaması için 500 dolar verecekti. Kalıcı sonuçlar elde etmenin sırrı, ilerleme kaydetmeye asla son vermemektir. Durmamanız halinde neler inşa edebileceğinize inanamazsınız. Antremanı bırakmazsanız ulaşabileceğiniz vücuda inanamazsınız. Öğrenmeyi bırakmazsanız biriktirebileceğiniz bilgiye inanamazsınız. Para biriktirmeyi bırakmazsanız elde edebileceğiniz servete inanamazsınız. Önemsemeyi bırakmazsanız kurabileceğiniz dostluklara inanamazsınız. Küçük alışkanlıklar sadece üst üste eklenmez, birleşerek büyürler. Atomik alışkanlıkların gücü budur. Küçük değişiklikler. İnanılmaz, azımsanmayacak sonuçlar.
Atomik AlışkanlıklarJames Clear · Pegasus Yayınları · 202221,2bin okunma