Çatalhöyük kazılarıyla başlayan bu kitap, Kutsal Meryem ile son buluyor. Yedi bölümden oluşuyor. Sade ve akıcı fakat çok detaylı bir anlatıma sahip değil. En azından Anadolu’daki kutsal yerler, dinler ve tanrıçalar hakkında genel bir bilgin olsun diyorsanız bu kitap yeterli olacaktır.
Reşit Ergener , bir yandan ekonomi dalında lisans ve lisanüstü eğitimini Oxford ve Yale Üniversitelerinde tamamlarken bir yandan yazın ve tarih konularıyla da ilgilenmiş, “Çatalhöyük Dostları” derneğini kurarak, üzerine araştırmalar yapmıştır.
Anadolunun Kültürel Kökleri kitabında din, tarih, mitoloji gibi birçok alanda bilgiler vermektedir. Bu alanlarda yoğun bilgi akışı olmasına rağmen oldukça akıcı ve ilgi çekici nitelikte yazılmıştır.
Kitabı okudukça aslında tarih din ve mitolojinin birbirini nasıl etkilediğine şahit olacaksınız.
Kitabın neredeyse her sayfasından uzun uzun altını çizdiğim yerler oldu.
Kesinlikle tavsiye eder, keyifli okumalar dilerim.