Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gönderi

312 syf.
4/10 puan verdi
·
5 günde okudu
İnceleme yapmadan önce ilk defa kitabını okumuş olduğum yazar ile ilgili birkaç anekdot sunmak istiyorum. Oktay Sinanoğlu Ankara TED'nin Yenişehir lisesini birincilikle bitirip Amerika' ya eğitimini tamamlamak için gitmiştir. Amerika' nın en tanınmış üniversitelerinde (Berkeley,Yale)kariyerinin altın çağını yaşamıştır. Ayrıca Yale üniversitesinde
Bye Bye Türkçe
Bye Bye TürkçeOktay Sinanoğlu · Bilim & Gönül Yayınevi · 20194,944 okunma
·
44 görüntüleme
Kaya okurunun profil resmi
Boğaziçi Evrenkentinde Osmanlı Tarihimiz bile İngilizce olarak görülüp bizim dilimiz ayaklar altına alınırken bizim görevimiz onların karşısında dimdik durmaktır.Duygusal yanınızı gayet iyi anladım her dilden kardeşlerimiz olmalı elbette ama kendi dilimizi yüceltmeliyiz ve hak ettiği yere getirmeliyiz.Bunu bizden başka hiçbir toplum yapmaz
Noble Lady okurunun profil resmi
Bu konuda hepimize iş düşüyor ancak resmiyete dökülmedikçe maalesef çok zor. Türkçe elbette zengin bir dildir köklü olduğu kadar. İçerisinde çok fazla Arapca ve Farsça kelimeleri barındıran bir dili konuşan insanların Arapça'yi küçümsemesi de beni son derece üzüyor. Demem o ki hiçbir dili küçümsemeden konuşan insanları yermeden isteyen istediği dili konuşup anadilini korusun. Ben insanların kucumsenip dillerinin hor görülmesine son derece karşıyım.
Kaya okurunun profil resmi
Kültürleşme farklı bir şeydir dili benimsemek farklı.Birinin sonu kültürleşme diğerinin asimile olmaktır
Kaya okurunun profil resmi
Arapçayı değil Arap dilini benimsemeyi tartışıyorum.Herkes elbette kendi dilini önemseyecek.Hz Muhammed(sav) dediği gibi "Kişi kavmini sevmekle suçlanamaz"
Eren Çelik okurunun profil resmi
Peki Asil Hanım, sizin hiç onurunuz şahsiyetiniz karakteriniz yok mu? Bu kavramlar yerine sadece insanlıktan(hümanizma) dan bahsetmek ne kadar doğru hiç bu açıdan düşündünüz mü? Her milletin ulusun kendi karakteri ve kişiliği vardır. Belirli bir süre dahilinde tipik hareketlere ve kişiliğe sahip olunur. Oktay Sinanoğlu'da eserinde Türk Ulusunun yaşadığı kimlik bunalımına, ABD'de edindiği tecrübelere ve dil bilimi ve kökeni(filoloji ve etimoloji) konusunda ki bilgi birikimini cüretkar bir şekilde fakat bir o kadar da bilgisini konuşturarak aktarıyor. İngilizcenin tarihçesi hakkında çeşitli bilgiler aktarıyor. Bu dil ile diğer dilleri karşılaştırıp, aradaki farkı onların bize yönelik uyguladığı küçümsemeye karşı hadlerini bildiren bir üslup kullanıyor.
16 öğeden 11 ile 16 arasındakiler gösteriliyor.
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.