·336 syf.····Okunma: 12 Temmuz 2024 00:57 Beni çok etkileyen bir kurguydu. Bir annenin kızıyla bağ kuramaması. Zaman geçtikçe aralarındaki mesafenin daha da açılması ve kızın büyüdükçe annesine karşı nefret dolu tutumu. Annenin kendi anneliğini sorgulaması ve geçmişte kendi ebeveyniyle olan ilişkisiyle benzerlikler gozlemlemesi. Beni cok etkiledi bu kitap.Ebeveyn olmadan önce okusam belki bu kadar etkilenmezdim bilmiyorum. Okurken özellikle kendi deneyimlerimi düşündüm iki çocuğun birbirinden çok farklı yaş alışı
ve sevgi dilleri farkı ve benimle olan ilişkileri ve bağları arasında farkı gözlemlediğim zamanları düşündüm. Uzun süre etkisinde kaldığım bir kitap oldu.
Kitabın dili, kurgunun karanlık yönüne çok yakışmış. Birinci ağızdan aktarılmasını bu yönden çok beğendim. Üç kuşak anneyi okuyoruz ve her annenin kendi annesiyle olan ilişkisini, neden anne böyle davranıyorun cevabını görüyoruz. Aralara serpiştirilmiş şekliyle akıyor üç kadının hikayesi.
Karakterle empati kurdukça hem üzüldüm hem rahatsız oldum okuduklarımdan aslında ama elimden bırakmadan kısa sürede bitirdim. Beni en çok merak ettiren kısmı kadının gördüklerini, hissettiklerini ve duygularını başkalarının anlamaması kadının o çabasını başkası da görecek mi artık diyerek geçti. Daha ne olacak acaba sorusuyla aktı kitap. Kurguyu çok beğendim. Son kısmıyla beraber istediğim gibi tamamlanmasına da sevindim.
Okuyacaklara iyi okumalar