···Okunma: 15 Ekim 2017 03:33 Burada takip ettiğim iyi okuyucuların sayesinde dikkatimi çeken bir yazar oldu saramago, hepsine teşekkürü bir borç bilirim.
Körlük kitabının devamı seklinde yazilan görmek ilk kitaba göre daha yavaş-yavaş okunası bir eser. Klasik bir yazma üslûbu olmayan bir yazar, bol virgüllü, isimsiz karakterlerle dolu bir teknik. Okurken aslında farkında bile olmuyorsunuz, alışıyorsunuz.
Hükümetlerin ya da mevcut sistemlerin istediklerini vermediginiz taktirde bir topluma neler yapabildiklerini anlatan vurucu bir eser, siyasetin ve içindekilerin toplumu istedikleri gibi yonlendiremediklerinde tası tarağı toplayıp başkenti terkeden bir hükümet yeni bir başkent oluşturma çabasına giriyor... kendileriyle nasıl çelişip, kendi çıkarları uğruna toplumları nasıl diskalifiye etmeye çalıştıkları anlatılmış.
Ben bu kadar çabadan sonra daha farklı bir son bekliyordum, toplum adına bir sayı beklerken yine golü yiyen biz olduk. 2 kitabı da ardarda okumanızı tavsiye ederim.keyifli okumalar saramagonun diğer kitaplarında da buluşmak dileğiyle:)