Son yıllarda psikoloji ve kişisel gelişime merak saldığım için bu alanlarda yazılmış kitaplarla karşılaşıyorum çoğu zaman. Bu kitap da onlardan biri. Okumaya başlarken düşünce dünyamı bu kadar değiştireceğini hiç tahmin etmemiştim.
Kitapta evlilikten sonra aşka ne olduğu, uzun süreli ilişkilerin nasıl sağlam bir şekilde sürdürülebileceği, çiftlerin arasındaki anlaşmazlıkların aslında çok basit bir şekilde çözülebileceği vb. konular ele alınmış.
Herkesin sahip olduğu bir sevgi dili mevcut. Mevcut bir sevgiyi hissettirmenin yolu bu sevgi dillerinden geçiyor. İnsanların bu konuda bizden ne beklediği ve bizim insanlardan ne beklediğimizi kitabı okuduktan sonra daha net görebileceksiniz. İlişkilerimizde (sadece romantik ilişki değil, ebeveyn-çocuk ve arkadaş ilişkileri gibi tüm ilişkiler için geçerli) karşımızdaki kişiye sevgimizi nasıl hissettirebilirizin cevabını bulabileceğiniz bir kitap. Bizler ilişki içerisinde biz nasıl davranıyorsak, nelerden fedakarlık yapıyorsak karşı taraf da aynısını yapsın istiyoruz, yapmadığını gördüğümüzde ise yeterince değer göstermediğini düşünüp sevgisi hakkında şüpheye düşebiliyoruz. Fakat karşımızdaki kişinin sevgi dili bizim sevgi dilimizden farklı olabiliyor. Bazen de ne kadar seversek sevelim karşımızdaki kişiye bunu bir türlü hissettiremiyoruz. Bu kitabı okuduktan sonra sevgimi hissettirebilmeyi, karşımdaki kişinin beklentilerine karşılık verebilmeyi ve kendi beklentilerimi daha anlaşılır şekilde ifade etmeyi öğrendim. Hatta kendi beklentilerimin daha net farkına vardım bile diyebilirim.
Sağlıklı ilişkiler için herkesin mutlaka okuması gereken bir kitap. Lütfen okuyun, okutturun..
Sevgilerle..