2017 27. kitabı
Okunma: 15 Ekim 2017 22:53
Ah bu kitap öyle bi kitaptı ki 25. sayfalarda dayanmayıp kitabı yarıda bıraktım (argo ve şiddet nedeniyle ) ve genelde yarıda bırakan bi insan da değilimdir.Sonra bi arkadaşım devam et beğeneceksin deyince bitirmeye karar verdim ve böylece bu incelemeyi yazıyorum. Kendime diyordum ki bu kadar büyük suçların bi açıklaması olamaz yani insan olan böyle şeyler yapamaz .Ve evet yazar da böyle diyor.Suçlara hafifletici bi sebep açıklamamış ve hayvana benzetmiş. Aslında en çok da şu kurmalı minik makinelere benzetmiş "kurulunca dosdoğru gider ve bir şeylere çarpar bam bam ve yaptıklarını, elinde olmadan yapar." Evet gençleri bunlara benzetmiş .Doğrusu ergenleri diyelim çünkü küçük Alex'imiz henüz 18ine varmamıştı. Bu hikaye bana alkol bağımlılığı tedavisinde kullanılan disülfiram adlı maddeyi hatırlattı.Disülfiram alkol alımından 5-10 dakika sonra taşikardi, hipotansiyon, dispne, bulantı, kusma ile kendini gösterir. Ve alkol ile gelen zevk duygusunu önler. Peki bunu kötülük üzerine yapsak ne olur ?Yani kişinin kötülük yaptığında aldığı zevki engelleyip ,kötü hissettirsek ve artık hiç kötülük yapamasa ? İşte burası farklı çünkü etik devreye giriyor .İnsanın elinden iradesini almak neye yol açabilir ? Bu etik mi ? İşte ey kardeşlerim .Burda küçük Alex'inizin bu deneyimlerini dikizliyorsunuz. Evet bu gibi laflara da epey aşina oluyorsunuz. Tavsiyem bırakmayın sonuna kadar okuyun .Pişman olmazsınız.
Otomatik PortakalAnthony Burgess · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2009112,9bin okunma