2024 134. kitabı
"Görünüşte acı verici olan alınacak değerli derslere kulak vermeye ne kadar hazırız?" Alanı psikoloji olmayan herkesin rahatlıkla okuyabileceği bir kitap keşfettim. Çeviri ve editör uyumu harika! Yazar zaten anlaşılır bir şekilde anlatmış her şeyi. İnsan ister istemez. Kendini ve çevresini özdeştiriyor ve sonra ya demek bu yüzdenmiş, derken buluyorsun kendini. Belki de buyuzden adı Hayat Okulu. Çünkü psikoterapi kişinin kendini anlama ve kendini gerçekleştirme yolunda attığı en büyük adımdır. Hayat yolunda bizi öfkeli yapan, bizi baltalayan, güvensiz, kaybolmuş hissettiren ve üzgün hissettiren pek çok şey olur ve terapi bunları daha aza indirir. Bu kitap psikoterapi için bir nevi kılavuzdur. Psikoterapi, potansiyelimi bulup çıkarmamız yardımcı olur. Çevremizde bize etki eden davranışları anlayabilir, kendimizi ve bize etki eden kişileri anlayabiliriz. "Saklayacak çok şeyimiz olmasının yanı sıra dahiyane yalancılarız hepimiz." Kitap da ayrıca birkaç örnek olay da var. Yetersiz başarı, iyi çocuk, duygusal 'bölme', kaygılı ve kaçıngan bağlanma başlıkları. 117 sayfalık bu kılavuzda pek çok şey öğreneceğinize eminim. Dehşet ve ibretle tavsiye ederim
Psikoterapi Nedir?Alain de Botton · Mona Kitap · 202410 okunma