Terapiye Giriş dersi gibi. Sizi sıkmadan, kuramlara veya detaylara boğmadan çok güzel bir şekilde terapiyle ilgili bilgilee veriyor, örnek olayla pekiştiriyor ve bunu yaparken kısa tutuyor :)
"Görünüşte acı verici olan alınacak değerli derslere kulak vermeye ne kadar hazırız?"
Alanı psikoloji olmayan herkesin rahatlıkla okuyabileceği bir kitap keşfettim. Çeviri ve editör uyumu harika! Yazar zaten anlaşılır bir şekilde anlatmış her şeyi. İnsan ister istemez. Kendini ve çevresini özdeştiriyor ve sonra ya demek bu yüzdenmiş, derken buluyorsun kendini.
Belki de buyuzden adı Hayat Okulu. Çünkü psikoterapi kişinin kendini anlama ve kendini gerçekleştirme yolunda attığı en büyük adımdır. Hayat yolunda bizi öfkeli yapan, bizi baltalayan, güvensiz, kaybolmuş hissettiren ve üzgün hissettiren pek çok şey olur ve terapi bunları daha aza indirir. Bu kitap psikoterapi için bir nevi kılavuzdur.
Psikoterapi, potansiyelimi bulup çıkarmamız yardımcı olur. Çevremizde bize etki eden davranışları anlayabilir, kendimizi ve bize etki eden kişileri anlayabiliriz.
"Saklayacak çok şeyimiz olmasının yanı sıra dahiyane yalancılarız hepimiz."
Kitap da ayrıca birkaç örnek olay da var. Yetersiz başarı, iyi çocuk, duygusal 'bölme', kaygılı ve kaçıngan bağlanma başlıkları. 117 sayfalık bu kılavuzda pek çok şey öğreneceğinize eminim.
Dehşet ve ibretle tavsiye ederim
Yahudi asıllı yazar ve televizyon programları yapımcısıdır. 1969 yılında İsviçre’de doğdu. Yahudi asıllı, Mısır doğumlu finans yatırımcısı Gilbert de Botton'un oğludur. Alain de Botton'un İsviçre doğumlu annesi de bir Aşkenaz Yahudisidir. Alain, hayatının ilk on iki yılını Fransızca ve Almanca konuşarak büyüdüğü İsviçre'de geçirdi. De Botton, İngilizcenin ana dil olduğu Oxford'da bulunan The Dragon School'a gitti. Daha sonra, İngiltere'de bir devlet okulu olan Londra'daki Harrow School'da yatılı olarak eğitim gördü. Çocukluğunu sık sık yatılı okullarda yaşayan utangaç bir çocuk olarak tanımladı. De Botton, Gonville ve Caius Koleji'nin bir üyesi olduğu Cambridge Üniversitesi'nde Tarih okudu ve çift yıldızlı birincilikle mezun oldu. Daha sonra Londra'daki King's College'da Felsefe alanında master yaptı. (1991–1992). Harvard Üniversitesi'nde Fransız felsefesi alanında doktora eğitimi almaya başladı, ancak yazarlığa ayırdığı zaman nedeniyle tamamlayamadı.
De Botton, 1993'te yayınlanan ilk romanı Aşk Üzerine'de ( Essays in Love) aşka düşme ve aşktan çıkma sürecini ele alır. 2010 yılında, Essays in Love, yönetmen Julian Kemp tarafından romantik komedi My Last Five Girl Friends adıyla filme uyarlandı.
Yapıtları on altı dile çevrildi. Kitapları, felsefenin günlük yaşamla olan ilişkisini vurgulayarak çeşitli çağdaş konuları ve temaları tartışır. 2003 yılında eşi Charlotte ile evlenen De Botton'un iki oğlu var ve ailesiyle birlikte Londra'da yaşıyor.
Kitapları
- Essays In Love (1993) (On Love: A Novel olarak da bilinir (2006), Aşk Üzerine, Sel Yayıncılık
- The Romantic Movement (1994), Romantik Hareket, Sel Yayıncılık
- Kiss and Tell (1995), Öp ve Anlat, Sel Yayıncılık
- How Proust Can Change Your Life (1997), Proust Yaşamınızı Nasıl Değiştirebilir, Sel Yayıncılık
- The Consolations of Philosophy (2000), Felsefenin Tesellisi, Sel Yayıncılık
- The Art of Travel (2002), Seyahat Sanatı, Sel Yayıncılık
- Status Anxiety (2004), Statü Endişesi, Sel Yayıncılık
- The Architecture of Happiness (2006), Mutluluğun Mimarisi, Sel Yayıncılık
- The Pleasures and Sorrows of Work (2009), Çalışmanın Mutluluğu ve Sıkıntısı, Sel Yayıncılık
- A Week at the Airport (2009), Havaalanında Bir Hafta, Sel Yayıncılık
- Religion for Atheists: A Non-Believer's Guide to the Uses of Religion (2012), Ateistler İçin Din, Sel Yayıncılık
- The Course of Love: A Novel (2016), Aşk Dersleri, Sel Yayıncılık