·224 syf.····Okunma: 11 Temmuz 2024 15:48 Bu yazarın okuduğum her biri birbirinden ayrı, garip, merak uyandırıcı, etkileyici 4. kitabı oldu.
Öncelikle sputnik ne demek acaba diyenler için; sputnik, Sovyetler Birliği'nin 1957 yılında uzaya fırlattığı dünyanın ilk yapay uydusunun ismi ve kelimenin Rusça anlamı "yoldaş, yol arkadaşı" demek. Kitap da tam bu kelimenin hakkını vererek bir yol arkadaşlığını anlatıyor. Sumire, Myu ve adı olmayan Bay K. arasında.
Kitap hemcinsine olan sevgiyi, aşkı anlatıyor. Kimi okuyucu bu durumdan rahatsız olmuş (cinsel istekler yazılı), kimisi ise heyecanlı ve sürükleyici bulmuştur. Kendi adıma; Dorian Gray'den, Shakespeare'in Soneler'inden veya Leonardo da Vinci'den alışkın olduğum için rahatsızlık duymadım.
Nispeten sürükleyici diyebileceğim bir konusu olan, etkileyici bir dille yazılan, karakterlerin duygu dünyalarını bizlere sorgulatan ve süreci onlarla birlikte merak ettiren bir kitaptı. Kim neyi neden hissediyor? Modern insana ve duygulara dair bir çok detay vardı bence kitapta. Kimliğini bulma ve onu koruma üzerine düşünmeye değer detayları vardı. Hele büyülü gerçeklik denebilecek olan detaylar... Okuyan insana farklı pencereler açar.