, bir kitap okudu
Puan vermedi·840 syf.·
2024 18. kitabı
Nurhayat
Üçüncü kitap "Yokuş Yukarı" 20 Temmuz'da bitti. İkinci kitap ile üçüncünün yazımı arasında on yedi yıl var. Belki de yazımı bu kadar uzun sürdüğü için ben de uzun süre sonra okudum üçüncü kitabı. Sonuç olarak bir yazarı, bir askeri, bir dönemi, bir toplumu anlayabilmek adına okunulabilecek en iyi kitaplardan birini okuduğum için gönenmekteyim. İyi ki yazdın Mehmet Nusret Nesin!
Nurhayat
İlk kitap "Yol" 3 Eylül'de gözyaşlarıyla bitti. Annesini 12 yaşında son yolculuğuna uğurladığı anlarda yediği üzüm benim de boğazıma düğümlendi yıllar sonra. Aziz Nesin'in neden sınıfının yazarı, toplumcu olduğu bu anılardan çok daha iyi anlaşılıyor.
Nurhayat
İkinci kitap "Yokuşun Başı" 19 Kasım'da yurt nöbetindeyken bitti. Güzel sanatlar lisesinde nöbet tutarken bitmesi de iyi denk geldi. Çünkü bu bölümde askeri ortaokuldaki (7. ve 8. sınıfı orada okudu) öğretmenlerini ve arkadaşlarını anlattı sıklıkla. 16 yaşında 8. sınıftan mezun olan Aziz Nesin'i bambaşka bir lise hayatı bekliyor. Merakla üçüncü kitaba geçiş yapıyorum.