2024 13. kitabı
Okunma: 20 Temmuz 2024 19:03
Samiha Ayverdi'nin bu eseri, 1949 ile 1975 yılları arasında çeyrek asırlık bir dönemde yazılmış ve yayımlanmış yazılar, makaleler ve röportajlardan oluşuyor. Bu yazılar Türkiye'nin o dönemde 250 senelik sıkıntılarını, dertlerini konu ediniyor. Bu eserde yazarın değindiği birkaç meseleye katılmamakla beraber tavsiyem, bu eserin ilkokul öğrencilerinden başlayarak üniversite öğrencileri ve tüm halkımız dahil olmak üzere bu vatanın tüm evlatlarının hem zihninde hem gönül rafında ve dahi kitaplığında yer alması ve ücretsiz dağıtılmasıdır. Zira bu eser, vatanına ve milletine bağlılık duyan herkesin üzerinde yıllarca derin tesirler bırakacaktır. Milli değerlerinden bu kadar uzak olanlara ise güzel bir tavsiye ve adeta ilaç niteliğindedir. Öyleyse istifade etmek lazım gelir. Şunu da belirtmek isterim yazar bu kitabı öyle güzel zengin bir Türkçe ile kaleme almış ki okudukça dilimizin ne kadar berbat bir hale geldiği aşikâr oluyor. Nasıl bu hâle geldik ve nasıl bu hâle getirildik! İşte bu meselelerin meselesidir. Bu vatanın evlatları bunu sorgulamalıdır! İnsana verilecek değer, ona verilecek eğitim - öğretimle belli olur ve sağlanır. Anlaşılıyor ki asırlardır biz Türk gençlerine hiç değer verilmemiş! Bence Türkiye, eğitim, öğretim, dil ve din konusunda doğruluk yolunda yürümekte çok geç kalmış bir ihlaller ülkesidir. Asıl meselemiz, milli değerlerimiz, dilimiz, dinimiz ve kültürümüzken bu vatanın evlatları Batı'nın yaşam tarzına kapılmış, milli benliğini unutmuş ve tüm değerlerini yâd ellere kaçırmıştır. Bize düşen bu değerlerimiz yok olmadan onlara sahip çıkmak ve gelecek nesillere aile, eğitim ve öğretim çatısı altında doğruluk ve kararlılıkla anlatmaktır.
Milli Kültür Ve Meseleleri Ve Maarif DavamızSâmiha Ayverdi · Kubbealtı Neşriyatı · 2005133 okunma
İncelemeniz çok başarılı, tebrik ediyorum. 👌👏💯
Feyzanur
Çok teşekkür ederim 🙂