Yüzük kimdeyse Süleyman O'dur
2024 113. kitabı
Süleyman Peygambere ait eşyalar, özellikle de yüzüğü, Yüzüklerin Efendisi filminde de detaylı bir şekilde anlatılıyor. Fakat filmde şaşırtıcı bir şekilde yüzüğün tehlikeli ve kötü olduğu bu nedenle yok edilmesi gerektiği söyleniyor. Filmde yüzüğü ele geçirmeye çalışan ve yüzüğün gücü ile bütün dünyada egemenlik kurmaya çalışan karakter ise daha ilginç. İsmi Saruman, bu isim Süleyman ismiyle büyük bir benzerliğe sahip. Filmdeki Saruman karakterinin Süleyman Peygamberle başka benzerlikleri de var. Örneğin hayvanları kontrol edebilmesi, hayvanların dışında birçok varlığı da yönetebilmesi Süleyman Peygamber ve filmde ki karakterin ortak özelliklerden sadece birkaçıdır. Aynı zamanda bu filmde, İlluminati’nin yüzüğü aradığı çok net bir şekilde vurgulanmış. Her şeyi gören göz yüzüğü arıyor. Durun bundan daha şaşırtıcı olan ise, bir mağarada uyuyan ve yüzüğü taşıyan Frodo, Simiyago tarafından uyanın! Diye bağırmasıyla uyandırılıyor. Bir mağara ve bu mağaranın dışında İllüminati’nin sembolü olan üçgen ve tek gözde var. Süleyman Peygamber’in yüzüğünün olduğu ahit sandığının bir mağarada olduğunu ve İllüminati gibi örgütlerin bunu aradığından bahsetmiştir. Defalarca Yüzüklerin efendisi yönetmenine, neden İllüminati sembolünü kullandığı sorulmuş fakat yönetmen tüm soruları cevapsız bırakmıştır. Fakat birçok araştırmacı bu filmde Süleyman Peygamber’in neden kötü bir karakter olarak gösterildiğini ve neden bir takım İllüminati simgelerinin kullanıldığını hala merak içinde araştırmaya devam ediyor, bu akla filmin illuminati bakış açısıyla yapıldığını getirmektedir Süleyman Peygamber’e yüzüğün nereden geldiği ve ilk ortaya çıkışının nasıl olduğu ise, eski kaynaklarda şu şekilde anlatılıyor. Cebrail, Davut Peygambere gelir ve der ki; Ey Davut ALLAH’tan sana bir yüzük ve 10 tane soru getirdim, evlatlarını topla ve bu 10 soruyu onlara sor. Kim bu sorulara doğru cevap verirse ona yüzüğü ver. O da cinleri, insanları, canavarları, rüzgarları ve yeryüzündeki bütün canlıları yönetsin der, Davut Peygamber bütün çocuklarını toplar ve bu soruları onlara sorar. Doğru cevapları ise sadece Süleyman Peygamber verir işte efsanevi yüzüğün ortaya çıkışı ve Süleyman Peygamber’in eline geçişi bu şekilde olmuştur. “YÜZÜK KİMDEYSE SÜLEYMAN O DUR “ sözü de buradan gelmektedir
Yüzüklerin Efendisi
HobbitJ. R. R. Tolkien · İthaki Yayınları · 202317,2bin okunma
Müslüman yorumu, bakışı böyle olur her şeye. Üstadım, tebrik ederim. Kimse bu filmi böyle izlemedi sanki..