Seri hız kesmeden devam ediyor. Öncelikle belirtmek istiyorum ki; bu serideki tüm kitaplar benden tam puan alacaktır. Kitapta istediği kadar çeviri yada edisyon hatası olsun. Benim için fark etmez. Kızdığım sahneler elbette benim de var ya da hoşlanmadığım bazen sıkıldığım sahneler. Hiçbiri bu seriyi tekrar tekrar okumama engelleyemedi.
Karısı ortadan kaybolan bir adamın Anita’dan yardım istemesi ile başlıyor kitap. Buradaki önemli nokta kadının bir şekil değiştiren olması. Devamında ortadan kaybolan başka şekil değiştiriciler, bol polis aksiyonu, bir Naga ve bol miktarda kişisel aksiyon içermekte.
Kaçık Kafe bize ilerisi için bir referans kitabı. Diğer kitaplarda göreceğimiz bir çok şeyin temeli bu kitapta atılıyor. Olağan üstü soruşturma ekibi haricindeki diğer polislerin Anitaya karşı olan tavırlarını ilk burada görüyoruz. Vampirler haricinde diğer olağanüstü yaratıklarınn ilk adımları da burada.
Bazen yüksek sesle, bazen sinirlenerek,bazen gülerek okunacak bölümlerle her tele dokunuyor.
Anita’nın ilişki dinamiği de bu kitapla beraber başlıyor. Jean-Claude ile yüzleşme sahnesinde çok yükseliyorum. Edward ile olan sahneleri de hem gerginlik hemde gülerek okuyorum. Kısaca ben bu seriyi çok severek okuyorum. Richard için ne diyebilirim ki? İyi ve temiz aile evladı, elini kana bulamak istemeyen, optimist ama ne yazık ki Anita’nın isteyebileceği biri.
Kaçık KafeLaurell K. Hamilton