2024 26. kitabı
Okunma: 24 Temmuz 2024 05:21
Bu kitaptan, insanların dış görünüşleriyle ilgili benzetmeler yapmamamız gerektiğini ve böyle bir şey yaşanması halinde, çevremizdekilerin gerçek yüzlerinin açığa çıkmasına ve onları daha iyi tanımamıza neden olduğunu öğrendim. Örneğin, iki grup kırmızı nokta düşünelim. Ama ilk gruptaki noktalardan biri mavi olsun. Birinci gruptaki kırmızı noktaların çoğu, içlerinde farklı olan mavi nokta yüzünden diğer kırmızı nokta grubuna geçsin. Geride kalan ve mavi noktayı terk etmeyen kırmızı noktalar, mavi noktayı olduğu gibi kabul eder ve gerçek arkadaş olduklarını göstermiş olurlar. İşte gerçek dostluk budur. Bir yüzün sadece bir yüzden ibaret olduğunu ve sadece bizim kim olduğumuzu tanımlamaya yaradığını öğrendim. Herkes aynı gibi görünür ama her bir insan biriciktir ve farklıdır. Daha fazlasını söyleyemem ama ilgileniyorsanız bu kitabı okumanızı mutlaka öneririm. Her sayfayı heyecanla çeviriyor, bir sonraki sayfada neler olacak diye merakla okuyorsunuz. Gerçek hayata dayanan kurgusal bir kitap ve her sayfası insanı düşündüren ayrıntılarla dolu. Kesinlikle okumanızı tavsiye ederim.
MucizeR. J. Palacio · Pegasus Yayınları · 201615,5bin okunma