2024 58. kitabı
Okunma: 05 Haziran 2024 16:18
Kitabın ismini okuduğumda “ölüler evi neresi olur” diye düşündüğümde, aklıma ilk olarak hastane odası geldi. Sonrasında akıl hastanesi daha uygun diye düşündüm. Başka neresi olabilir ki derken okumaya başladığımda Dostoyevski’ye göre ölüler evinin cezaevi olduğunu öğrendim. Dostoyevski yıllarını geçirdiği hapishaneleri ‘ölüler evi’ diye adlandırıyor ve kendi anılarının da derlemesi sayılabilecek bu kitabı yazıyor. Kitapta çok fazla karakter ve her bir karakterin ayrı hikayesi var. Karakterin tahlilleri, duygu durumlarının anlatımı, psikolojilerinin aktarımı çok iyi, her zaman ki Dostoyevski ustalığı. Okurken insan kendini dört duvar arasında hissediyor. Bu kitapla birlikte Dostoyevski hapishane koşullarının bireyin karakterine etkisini, derin psikolojisini çok iyi yazmış.
Ölüler Evinden AnılarFyodor Dostoyevski · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202518,6bin okunma
1 +1'leme
3.257 Gösterim
İnsan türünün en ağır şartlarda fiziki ve ruhsal varlığını devam ettirebilmesi adına mevcut kötü şartlara nasıl uyum sağlayabildiğini, yıpratıcı rutine bağlanabilme ve normalleştirebilme gücüne nasıl da ard arda vurgular yapılmıştır bu dev eserde. İnsanın en büyük yeteneği, her şeye bir şekilde alışmak ve ne olursa olsun yoluna devam edebilmektir. İnsanın ruhunun dayanma ve direnç kapasitesini genişleten, güç veren o cümleyi asla unutmam, zor şartların asil cümlesidir: #169211104 Eline ve kalemine sağlık @smra_ypl 🙏🏻✨
Semra YAPAL
Çok teşekkür ederim 🙏 İstemediğimiz durumlara bile içimiz yana yana alışıyoruz 😕