2024 33. kitabı
Okunma: 25 Temmuz 2024 13:34
Bu kitabı lise yıllarında, henüz okuma alışkanlığım bile yokken, okulumuz ile beraber gittiğimiz bir kitap fuarında kapağı dikkatimi çektiği için almıştım. Dediğim gibi, kitap okuma alışkanlığım olmadığı için nasıl bir kitap okursam bana daha çok katkısı olur, bilmiyordum. Bu kitabın bir Wattpad kitabı olduğunu bile bilmiyordum. Şu anki aklım olsaydı, bunun yerine 7-8 adet Türk ve dünya klasiklerinden eserler alırdım. Kitap bu kadar kötü müydü? Kesinlikle hayır. Fakat okuma alışkanlığı kazanmış bir birey olarak okuduğunuzda, tecrübeli bir yazarın kitapları ile ister istemez karşılaştırma yapıyorsunuz. Daha önceki okuduğum kitapların bana kattıklarını göz önünde bulundurarak, 571 sayfa boyunca bu kitabın bana neler kattığını da düşündüm. Üzgünüm ama maalesef kitabı sevemedim. Kesinlikle bir Wattpad kitabına göre güzeldi. Fakat bana çok fazla gelen detaylı betimlemeler ve yaşanan nadir büyük olaylar, kitabın sonunda “ne oldu şimdi?” diye sormama neden oldu. Kitabın daha bir sürü serisi olduğunu gördüm fakat maalesef onları okuyacağımı düşünmüyorum. Belki çok ileride, bu kitap tekrar aklıma gelirse ve fazla kafamı yormadan okumak istediğim bir şeyler ararsam bu fikre yaklaşabilirim. Bunun da çok zor bir olasılık olduğunu düşünüyorum. Kitabın en azından bahsedilen aşk ilişkisi ile ilgili bir sona bağlanmasını beklemiştim ama maalesef ucu çok açık kaldı.
Kutup Yıldızı - 1Mehtap Fırat · Ephesus Yayınları · 20203,677 okunma