Puan vermedi·408 syf.····Okunma: 27 Temmuz 2024 13:45 1928 yılında M. Kemal Atatürk'ün emriyle tercüme ettirilen eser, teolojik argümanları felsefi bir dille eleştirel ve sorgulayıcı bir bakış açısıyla incelemiştir. Eseri okuyunca bi teolojik argumanları ve onun refaransı olan tanrı kavramını çok yönden analitik şekilde düşünme seviyesine ulaşıyorsunuz. Eser ufuk açıcı ve bakış açınıza etki edecek bir kıymete sahip. Herkese öneririm okumayı. Son olarak hayali bir istek olacak ama keşke milli eğitimin müfredattında okunsa küçük yaşlardan itibaren. Bu sayede neye inandığını bilen ve sorgulayıcı beyinler yetişmesiyle daha bilinçli toplum oluşacak. Bilinçli toplumlar ile de küresel anlamda teknoloji üreten güce erişeceğiz dolayısıyla Dünya'ya marka satmakla büyük Atatürk'ün bize hedef gösterdiği muhasır medeniyet seviyesine ulaşmakla Türk milletinin önünde kimse duramıyacak. Her şeyin başlangıç kısmı statik, doğmatik hurafelerden kurtulup, sorgulayıcı, araştırmacı ve analitik beyinlerin yetişmesine bakıyor. Ancak bu toplum ile mümkün görülmüyor bi süre bu hedefe ulaşmak.