2024 4. kitabı
Kıymetli kâri, Eserin değerini edebiyat alanında olanlar da bilir ki Türk edebiyatını bir kefeye Dedem Korkut Kitabını diğer kefeye koysanız şüphesiz Korkut Ata ağır basar. Aile içi ilişkiler, (çocukların eğitimi, yetişmesi, karı koca ilişkileri vb. ) mücadele, yeis anında şükür ve duanın gücü , kadınların türleri , erkeklerin ve kadınların özellikleri, kadına verilen değer , toplumu düzenleyen kurallar, anenevi öğeler, kültürel miraslar , milli manevi değerler ve daha fazlasını samimi bir üslupla bulacaksınız. Eminim çoğu insan adını bilir fakat eseri okumuş mudur bilmiyorum. Hem manzum hem mensur parçaları görürken özellikle manzum kısımlardaki öz Türkçe'nin şeklini , akışını, ritmini tadacak ve rahatça anlatabildiğinizi göreceksiniz. Başucu kitabı olması gereken eserlerin ikincisidir bana göre ilki Kur'an ve siyer ardından bununla başlarım ki babların sonunda geçiş formlarını görecek ve İslam'ın yüce şuuru ile somut olayların bağlantılarını rahatça kuracaksınız kaldı ki çocuklarınıza masal geleneğini de devam ettirip muhteşem bir haz ve eğitim aşılayacaksınız. Bu eser milli manevi değerler ve alkışların bolluğuyla insanî yanınızı tam manasıyla ortaya koyacaktır. Hayrını görünüz.
Dede Korkut KitabıMuharrem Ergin · Boğaziçi Yayınevi · 20172,058 okunma