2024 54. kitabı
"Mihail" dostluk ve insanlık temalarını derinlemesine işleyen bir hikaye. Roman, ana karakter Mihail'in hayatını ve onun en yakın arkadaşı olan Adrien'le olan dostluğunu anlatıyor. Mihail, fakir bir köyde doğmuş ve zor bir çocukluk geçirmiştir. Ancak, güçlü iradesi ve kararlılığı sayesinde birçok zorluğun üstesinden gelmesini de bilir.. Adrien, Mihail'in en yakın arkadaşıdır ve hikaye boyunca onunla birlikte birçok maceraya atılır. İkili, hayatın zorluklarına karşı birlikte mücadele eder ve birbirlerine destek olurlar. Mihail'in yaşamı, toplumun alt kesimlerinde geçer ve bu da romanın sosyal ve kültürel arka planını oluşturur. Roman, Mihail'in kişisel gelişimi, hayata bakışı ve dostluklarının sınandığı durumlar üzerinden ilerliyor. Istrati'nin karakterleri derinlemesine analiz etme yeteneği müthiş. Bu kitap, insan ilişkileri, sadakat ve kişisel mücadele temalarını işleyerek, okuyucuyu hem duygusal hem de düşünsel olarak etkiliyor bence. Gelelim İstrati'ye. Kendisi son zamanlarda tanıdığım ve hikâyelerini sevdiğim bir yazar. Son dönemlerde toplumcu/gerçekçi yazarları beğeniyorum. Sanırım İstrati'yi de o yüzden beğenerek okuyorum gibi.. Bu bağlamda kitap okunmaya değer diye düşünüyorum..
MihailPanait Istrati · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20222,042 okunma