·218 syf.····Okunma: 23 Ekim 2017 00:46 GORUNMEZ ADAM
Hikayenin konusu ve kurgusu ilgi çekici. Spoiler vermeden bikac yorum yapayim diye konudan cok bahsetmeden kendi fikirlerimi paylasmak isterim ama özetle, Bay Griffin'in birdenbire görünmez adama dönüşmesini ve halktan çektiği tepkiyi ve dışlanmasını anlatiyor kitap. O zamanın roman anlayışına göre yazılmış diyedir belki, olay akışı bazi yerlerde birbiriyle çakışıyor. Yani yazar bi taraftan yaşanan olaylarını anlatip bitiriyor daha sonra diger bolume geçip ayni sahnede olan biteni diger karakterlerin açısından anlatmaya başlıyor. Bazen olay anlatımında kendini gösteriyor bölümlerin başında yorumlar yapıyor. Her ne kadar ilk bilim kurgu romanı olarak anilsa da ilk'in vermis olduğu bazı aksaklıklar hissettim. Bununla birlikte genel olarak akiciydi, sürekli bir olay akışı var sıkılmadan okutuyor kendini. Okumayanlara tavsiye eder miyim? Etmem çünkü kanaatimce, okunmasa da bir şey kaybettirmeyen kitaplardan. Keyifli okumalar dilerim
"Bir insanın arzu duyabileceği her şeyi elde edebiliyordum. Şüphesiz görünmezlik bunları elde etmemi sağlıyordu ama istediklerime eriştiğim zaman da onların zevkini çıkarmamı imkansız kılıyordu. Hırs...Sen orada görünmeyecek olduktan sonra, en yüksek mevkide olmanın ne önemi var ki?"