2024 40. kitabı
Okunma: 27 Temmuz 2024 01:16
Filmini çok daha fazla sevdiğim bir kitap oldu. Kitap başından sonuna kadar mektuplar, e postalar ve mesajlaşmalardan oluşuyor. Bu da bence karakterler arasındaki ilişkiyi ve yaşanan şeyleri bütünüyle hissetmemizi engelliyor. Mesela Rosie ve Alex'in 2 hafta boyunca bir arada olduğu bir zamanı daha sonra birbirlerine geçirdikleri zaman için teşekkür etmelerinden anlıyoruz sadece. Bu da duygu yoğunluğunu çok veremiyor bence. Kesinlikle filmini tercih ederim. Konusuna gelecek olursak Rosie ve Alex çocukluk arkadaşlarıdır. Aralarındaki yanlış anlaşılmalar, Alex'in Dublin'den çok uzağa Boston'a taşınması, hayatlarına yeni giren insanlar onları sürekli engeller. Bu engellere karşı koymak onların elindedir. Bence güzel bir arkadaşlıktan aşka kurgusu. Dediğim gibi ben filmini daha çok seviyorum. Burada spoiler içerir; Kitap da Rosie ve Alex'in 50 yaşlarında bir araya gelmeleri de bana çok uzun geldi, filminde bu süreyi çok daha ideal tutmuşlar. Öncesinde filmini izlediğim için de öyle geliyor olabilir tabii ama 50 yaşlar bana yine de uzun geldi açıkçası.
Kadere BakCecelia Ahern · Pegasus Yayınları · 2016164 okunma