Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Gönderi

412 syf.
·
Puan vermedi
·
7 günde okudu
Okuduğum bir kitabın, okurken beni derinleştirdiği, hakkında bilgi veya fikir sahibi olduğum şeyler hakkında paradoks yarattığı, beni sıkıştırıp belki biraz da kabul etmek istemediğim bir takım şeylerle beni fazlaca düşünmeye sevkettiği kitap bana göre nitelik sahibi bir kitaptır. Bir dostumun da dediği gibi, bir kitabın öncesi ve sonrası olmalıdır kişi için. Eğer kitabı okuduktan sonra zihniniz esnemediyse, görüş alanınız aynı perspektif üzerinde sabit kalmışsa, fikrinize ve bunun doğurduğu bir sonuç olarak da dilinize bir incelik getirmediyse o kitap size pek bir şey katmamış, yalnızca iyi bir film izlemiş gibi ya da can sıkıntısı gidermek için bir hobi etkinliği yapmış olursunuz. O an keyif verir, belki cüzi miktarda katkısı olur. Fakat kitap okuma eylemi bundan daha fazlasını vaat etmelidir okura. Gelelim kitabımıza: Sapiens benim için nitelikli bir kitap oldu. İnsan türünün evrimle olan başlangıcından modern çağa kadar geçen süreyi ve sapiens türünün evrimsel, gelişim ve bilimsel  tarihçesiyle birlikte, yine Homo sapiens'in ilk başlarda avcılık ve toplayıcılık yaparak sürdürdükleri yaşamlarının daha sonra yerleşik hayata geçmelerini izleyen tarım devrimi, bilimsel devrim ve sanayi devrimiyle modern çağa uzanan bir nevi yaşam kronolojisini 400 sayfalık bir hacimde toplayan adeta bilgi deposu niteliğinde bir eser. Bunula birlikte insan topluluklarının var ettiği devletler, imparatorluklar, siyasi/politik yönetim biçimleri, dinler ve ideolojiler üzerinden derince anlatımlar okuyucuyu sanki zaman yolculuğuna çıkarıyor. Elimden bırakmak istemediğim, işten eve gitme saatini sabırsızlıkla beklediğim hatta her bulduğum boşlukta okumaya çalıştığım ender kitaplarımın arasına girdi. Bu kitabı okumama vesile olan kitap kulübüme bunun için ayrıca teşekkürü borç sayıyorum.
Hayvanlardan Tanrılara: Sapiens
Hayvanlardan Tanrılara: SapiensYuval Noah Harari · Kolektif Kitap · 201936,4bin okunma
··
174 görüntüleme
Yakup okurunun profil resmi
Guzel bir tahlil olmuş. Zevkle okudum. Kaleminize sağlık...
Melek okurunun profil resmi
Teşekkür ederim.
Bu yorum görüntülenemiyor
Bu yorum görüntülenemiyor
aysun okurunun profil resmi
Peki dinin insanın zihninin bir kurgusu olduğu, cinsel kimliğin de aynı şekilde insanların anlam yüklemesiyle kadın erkek diye ayrıldığı, konusu hakkındaki fikriniz nedir? Bütün yorumlarda kitap bilimsel olarak yorumlanmış. Fakat bilimsellik neyle kanıtlanmış? Kitaptaki çoğu şey adamın kendi düşüncesi.
aysun okurunun profil resmi
Ben yanlış diye bir şey söylemedim. Yazar ben böyle inanıyorum dese amenna fakat yazar din hakkında insanların zihinsel kurgusu olduğundan bahsediyor. Sürekli buna kanıt arama çabasında, islamın, hristiyanlığın yani semavi dinlerin eksiklerini bulmaya çalışıyor. Yazar ateist ve gay bunları haklı gerekçelere bağlamaya çalışıyor ama tamamı kendi fikri. Dinler hakkında kapsamlı bir araştırma yaptığını düşünmüyorum, böyle bir iddialı kitap yazan kişinin o dini iyice araştırıp anlaması gerekir, diğer türlü iş propagandaya dönüşüyor. Herkes istediğine inanır . Kaldı ki farklı bir coğrafyada doğsam belki ben de öküze tapacaktım. O yüzden kimsenin dini inancını yargılamam.
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.