·104 syf.····Okunma: 31 Temmuz 2024 22:32 Yazarına değinmek istiyorum öncelikle, yaptığı düşünsel, felsefi ve sorgulayıcı video içeriklerini beğendiğim bir youtube içerik üreticisi kendisi. Oldukça doyurucu, ilgi çekici sohbet tadında ilerleyen, kimseyi bir şeye ikna etmeye çalışmayan; daha çok o konu üzerine kafa yoran ve bunları ifade eden bir içerik söz konusu.
Kitaplarını fark ettiğimde Duvar’a bir şans vermek istedim. Arka kapağı okuduğumda merak uyandıran bir içerik bulacağımdan eminim. Başladım okumaya…
Yabancı olarak tanımlanan bir karakter üzerinden şekilleniyor olaylar. Genel olarak aidiyet hissetmemesi, bir şeylere karşı oluşu, öfkesi, boş vermişliği, amaçsızlığı, dağınıklığı çerçevesinde ilerleyen hikayeye sonralarda tutku, sürükleniş, karşı koyuş, toplumsal meşelere kendi bakış açısını yansıtıp gibi konular eklemlendi. Fakat genel olarak o kadar kopuk ve sığ bir şekilde yazına dökülmüş ki tüm bu bahsettiklerim, okuyucuyu tatmin etmekte zorlanıyor. Sonlara doğru geçmişten gelen aile sorunları ve içsel hesaplaşmalarla kocaman bir karmaşa salatasına dönüşüyor ve beklentimden oldukça uzaklaşıyor.
Belki bir gün iyi kitaplar yazabilir, sonuçta bunlar hep kurgusal konular. Konu edinilen zaman diliminde ben de üniversite öğrencisi olduğum için, az çok anlayabildim bahsettiği şeyleri fakat o dönemde yazılmışsa bile oldukça sığ ve hayal kırıklığı olduğunu söylemek zorundayım. Okunmasa da olur.