Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Ebru

Sabitlenmiş gönderi
Ne Gelir Elimizden Insan Olmaktan Başka
Ne çıkar siz bizi anlamasanız da Evet, siz bizi anlamasanız da ne çıkar Eh, yani ne çıkar siz bizi anlamasanız da. Hiçbir şey! Kadınlar geçtiği o kadın kokusu anlarında Yıkanmış, mayhoş ve taranmış duygularıyla Dönüşür içimizde az menekşe, bir sarmaşık Menekşe, hadi neyse, mor deriz sarmaşıklara Mor deriz, mor bilinir çünkü, bir yandan güneşler
Sayfa 247 - Kimlik dediğim!Kitabı okuyor
Reklam
56 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Enfes bir kısa öykü! Ara ara elimin gideceği, tekrar tekrar okumaktan keyif duyabileceğim çok güzel bir eser. Anarşi ve anarşist kavramlarına bambaşka bir bakış açısı! İki kişinin kendi arasında yaptığı bir sohbetin, diyalektik, soluksuz okunacak bir düşünsel yolculuk olarak sunulmasını çok sevdim. Üstelik öyle güzel akıyor ki bağlamsal olarak da, karakterlerin bakış açısı ile de vermek istediği güçlü fikri benimsetmeyi başarıyor. Özellikle tiranlık meselesi ve ele alınış biçiminden derinden etkilendim. Anarşizm söz konusu olduğunda bireyi ve toplumu çözmenin, anlamanın, yaşama uygulayabilmenin bambaşka yönleriyle karşılaşıp, düşünmenize sebebiyet veriyor. Bugün birçok şeyi bize gösterildiği gibi düşünüp, sadece dar çerçeveler üzerinden elimizdeki resmi sığdırmaya çalışıyoruz ona. Herkes kendi fikirlerinin arkasında durmayı, kendi ihtiyacına yönelik çerçeve bulmayı/yapmayı bilmeli sonunda. Fikirler ve aksiyonlar dileriz….
Anarşist Banker
Anarşist BankerFernando Pessoa · Can Yayınları · 20201,476 okunma
56 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Anarşist Banker
Anarşist BankerFernando Pessoa
8/10 · 1.476 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Geri çekilen insanlar çoğu kez Kendi korku ve miskinlikleri yüzünden, Mahkûmdurlar altta kalmaya.
Reklam
Kazanmak kolay olunca Ödülü de hafife alınır…
Sayfa 26 - Tespit!Kitabı okudu
Cehennem boşalmış, şeytanların hepsi burada!
İyi rahimler kötü çocuklar da doğurur!
136 syf.
10/10 puan verdi
Shakespeare’in son eserlerinden biri olan Fırtına ile kendini anlattığı söylenir. 1610 dolaylarında yazıldığı tahmin edilmekte fakat hikayenin kaynağı net olarak bilinmemektedir. Shakespeare oyunlarının çoğunda karşılaşıldığı üzere, haksızlığa veya ihanete uğrayan esas karakterlerin akıl, erdem, bağışlayıcılık ve iyilik yoluyla hikayeye anlamlı bir son vermesi konu edinilmiştir. Hatalıların, hataya ortak olanların veya hataya seyirci kalanların, oyunun sonunda pişman oldukları ve telafi odaklı bir tutum sergiledikleri, akıcı bir o kadar da seyir zevkinin yüksek olacağını düşündüğüm bir oyun ortaya konmuş.
Fırtına
FırtınaWilliam Shakespeare · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20196,1bin okunma
382 syf.
8/10 puan verdi
·
93 günde okudu
Kitabı beğendiğimi söylemekle başlamak isterim. Okumanın keyif verdiği, olay örgüsünün aktığı fakat betimlemeler, kişiler, kullanılan dil ile okuyucunun o kitaba tutunmasını güçleştiren unsurların hepsi bu kitapta mevcuttu. Hayri İrdal kendi halinde hatta şanssız denilebilecek bir adamken, hayatına giren ve hayatını baştan sona değiştirecek kişilerden habersizdir. Yoğun şekilde insan davranışlarını, insan ilişkilerindeki çarpıklığı tatlı bir hikaye örgüsü içinde anlatır. Değişim, hem bireysel hem de toplumsal surette kaçınılmaz olacaktır. Okunur.
Saatleri Ayarlama Enstitüsü
Saatleri Ayarlama EnstitüsüAhmet Hamdi Tanpınar · Dergah Yayınları · 202341,5bin okunma
Reklam
Her şey yolunda… Fakat yalnızız. Bütün dünyada yalnızız.
Sayfa 337Kitabı okudu
Kendimize daima yaşanacak iklim yaratmaktan başka ne yaparız?
Sayfa 301Kitabı okudu
Ben etrafımı sevmezsem rahat edemiyorum. Her şey içimde altüst oluyor sanki…
Sayfa 295 - ZehraKitabı okudu
232 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
10 günde okudu
Kitabı çok çok çok beğendim. Öncelikle bunu belirtmek isterim. 100 yıllık bir çınar Muazzez İlmiye Çığ… Onun deneyimleri, yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk günlerinden bugününe uzanan bir yaşam yolculuğunu ve dolayısıyla tüm sürece hakim olmasını, kitapta önemli hatlarıyla bizimle açık yüreklilikle paylaşıyor Muazzez Hanım. Özellikle cumhuriyetin değerini böylesine bilen, onu yüceltmek için böylesine çalışan, çok iyi bir temsilci ile karşı karşıyayız. Hayatının her döneminde üretmiş, zorluklarla mücadele etmiş, sorunlar karşısında yılmamış, hayatı hep pozitif yönleriyle gören, insan iyiliğini önceleyen, memleketin bekasını en üstün yüce amaç yapan birisi. Tıpkı Atatürk gibi… üstelik Atatürk ilke inkılaplarını ve devrimlerini çok iyi anlamış, sindirmiş, aktarmış ve yaşamıyla örnek bir Türk kadını olmuş. Zaten çok saygı duyduğum bir bilim insanıydı Muazzez Hanım. 100 yaşını geçkin bu halinde dahi insanlığa, özellikle Türk kadınına müthiş bir örnek sergilemeye devam ediyor. Her yaşta yapılabilecek aktif bir çalışma ürününün olabileceğini, bu röportaj kitapla bizlere gösteriyor. Her Türk kadını muhakkak bu kitabı okumalı. Her Türk genci muhakkak Atatürk’ü anlamalı, Atatürk’ü anlayan insanların hayatını okumalı. Her bir Türk vatandaşı, Daha iyiye ulaşmak için elinden geleni yapmalı. Muazzez İlmiye Çığ der ki: “Biliyorsun, neden öğretmiyorsun?” Onun bize mirası: Bilmeli, paylaşmalı ve bu bilgiyi ulusumuzu muhasır medeniyetler seviyesine çıkarabilmek için kullanmalıyız.
Yaşadım Demek İçin Ne Yapmalı?
Yaşadım Demek İçin Ne Yapmalı?Muazzez İlmiye Çığ · Tuhaf Yayınları · 2023885 okunma
2.676 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.